_DjZordon_ Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Czyli tak jak w temacie, po strzelance zaczynam się pakować i jak zwykle przestrzelić na "sucho" broń a tu po naciśnięciu spustu karabin wali ogniem ciągłym. Szybko odłączyłem baterię, przełączałem selektor w różne położenia ale po podłączeniu baterii nadal strzela ogniem ciągłym. Czy przesmarowanie WD40 styków pod płytką selektora coś pomoże czy trzeba rozebrać całość i dokładnie wyczyścić czy też wysiadła jakaś część? Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Prawdopodobnie odgięła się membrana w microswitchu, albo jest gdzieś w tamtych okolicach zwarcie. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Boyi nie montuje w swoich replikach mikro styków. Prędzej to coś z kostką stykową. Może się połamała i utknęła tak że styki są cały czas zwarte. Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Pękła sprężynka kostki stykowej, kostka siedzi na stałe między stykami. Z odrobiną zdolności manualnych i dużą ilością długopisów naprawisz bez kosztów. Komplet sprężynek 10zł. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
cube Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Masz zainstalowany mosfet? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Po pierwsze mosfet. Po drugie jak już wyżej było napisane Pękła/spadła sprężynka od palca kostki stykowej. Po trzecie bolec z palca kostki wypadł i zatrzymał się miedzy stykami. Bez otwierania Gb nic nie zobaczysz. Quote Link to post Share on other sites
_DjZordon_ Posted November 4, 2011 Author Report Share Posted November 4, 2011 Nazewnictwo którym dysponujecie jest mi zupełnie obce ale rozebrałem mechbox czy gearbox na części i co się okazało, ten element który powoduje zamknięcie obwodu elektrycznego po naciśnięciu spustu "zaspawał się" między blaszkami z którymi ów obwód zamyka czego konsekwencją było ukruszenie się jednej z nich w połowie. gdzie można kupić owe "blaszki" bo na allegro taiwanie nie ma a nie wiem jak się fachowo nazywają? (żeby przeszukać google) Spróbuję jeszcze zrobić to: http://wmasg.pl/pl/articles/show/2171 może się uda :) Quote Link to post Share on other sites
_DjZordon_ Posted November 4, 2011 Author Report Share Posted November 4, 2011 Naprawione! Dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts