Bartonik Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Witam, zakładam temat na prośbę kolegi. Mój kolega dorwał bardzo dobre gogle i jest uparty żeby nosić je na ASG, lecz nie jest pewien co do ich wytrzymałości. Z tego co mi wiadomo to gogle wytrzymają uderzenie przy prędkości 45 m/s przy wadze przedmiotu 0,86g. I teraz pytanie do was czy gogle wytrzymają uderzenie kulki o wadze 0,20g przy 300/320 fps. Z góry dziękuje i Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
szczuromen Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Nie mozecie tego poprostu sprawdzic za pomoca repliki? Nie mozecie tego poprostu sprawdzic za pomoca repliki? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Co dzisiejsza młodzież robi na lekcjach matematyki i fizyki? Przecież to jest proste zadanie wymagające jedynie podstawienia zmiennych do wzoru na energię kinetyczną. No chyba, że kogoś przerasta zamiana jednostek :wink: Teoretycznie gogle powinny wytrzymać ok. 306 fps więc bez rewelacji. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Witam, zakładam temat na prośbę kolegi. Mój kolega dorwał bardzo dobre gogle i jest uparty żeby nosić je na ASG, lecz nie jest pewien co do ich wytrzymałości. Z tego co mi wiadomo to gogle wytrzymają uderzenie przy prędkości 45 m/s przy wadze przedmiotu 0,86g. I teraz pytanie do was czy gogle wytrzymają uderzenie kulki o wadze 0,20g przy 300/320 fps. Z góry dziękuje i Pozdrawiam :) Nawet najlepsze, najbardziej polecane firmowe gogle/okulary trzeba przestrzelac przez ich uzyciem. Wiec najmocnejsza z okolicy replika do reki i walimy w nie, jak wytrzymaja to dobrze, jak nie - niech kolega cieszy sie ze nie mial ich wtedy na twarzy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts