Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wytrzymałość gogli

Recommended Posts

Witam, zakładam temat na prośbę kolegi. Mój kolega dorwał bardzo dobre gogle i jest uparty żeby nosić je na ASG, lecz nie jest pewien co do ich wytrzymałości. Z tego co mi wiadomo to gogle wytrzymają uderzenie przy prędkości 45 m/s przy wadze przedmiotu 0,86g. I teraz pytanie do was czy gogle wytrzymają uderzenie kulki o wadze 0,20g przy 300/320 fps.

Z góry dziękuje i Pozdrawiam :)

Co dzisiejsza młodzież robi na lekcjach matematyki i fizyki? Przecież to jest proste zadanie wymagające jedynie podstawienia zmiennych do wzoru na energię kinetyczną. No chyba, że kogoś przerasta zamiana jednostek :wink:

Teoretycznie gogle powinny wytrzymać ok. 306 fps więc bez rewelacji.

Witam, zakładam temat na prośbę kolegi. Mój kolega dorwał bardzo dobre gogle i jest uparty żeby nosić je na ASG, lecz nie jest pewien co do ich wytrzymałości. Z tego co mi wiadomo to gogle wytrzymają uderzenie przy prędkości 45 m/s przy wadze przedmiotu 0,86g. I teraz pytanie do was czy gogle wytrzymają uderzenie kulki o wadze 0,20g przy 300/320 fps.

Z góry dziękuje i Pozdrawiam :)

Nawet najlepsze, najbardziej polecane firmowe gogle/okulary trzeba przestrzelac przez ich uzyciem. Wiec najmocnejsza z okolicy replika do reki i walimy w nie, jak wytrzymaja to dobrze, jak nie - niech kolega cieszy sie ze nie mial ich wtedy na twarzy.