Eddie Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Witam Otóż od jakiegoś czasu mam problem z podawaniem kulek z moich (i nie tylko moich magazynków). Mam 11 mid capów G&P i ze trzy może normalnie podają. Sprawdzałem ostatnio na Pmagach, i midcapach King-armsa. Od razu mówie iż w magach problem nie leży bo po zwolnieniu blokady wszystkie kulki sie wysypują. Co do kulek to w nich raczej też problem nie powinien leżeć bo śmigam na biovalach. Z rzeczyktóre w palanach mam sprawdzić to: - zatrzask magazynka - ew komora HU i jej umiejscowienie (komore mam Guardera) W czym jeszcze może leżeć problem ? Bede wdzięczny za pomoc, pozdrawiam Eddie Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Czołem! Sprawdź przede wszystkim właśnie zatrzask maga- jeśli magazynki siedzą luźno to i nic dziwnego że źle podają kulki. Ja u siebie w M16G&P wkleiłem w gniazdo magazynka kawał rzepa. Dzięki temu nie muszę się bawić z taśmą klejącą a magazynki siedzą ciasno i podają idealnie. Sprawdź też inne kulki, najlepiej jakieś dobrze polerowane (Guardery chociażby). Nie miałem do czynienia z biovalami i nie wiem jak tam z ich chropowatością, ale może to jest przyczyną. Jeśli to nie pomoże, to problemem może być też zbyt długa dysza, ewentualnie tappet plate, który niedostatecznie tę dyszę cofa. W to jednak wątpię, zwłaszcza, że piszesz, że niektóre magazynki podają dobrze. Dobrze by było, gdybyś szerzej opisał problem. Czy replika się dławi, kulki utykają w HU czy po prostu wali puste strzały?? Pozdrawiam Cykuśny Quote Link to post Share on other sites
klekot1092 Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 (edited) Sprawdz na kulkach G&G.Wyczyść i przesmaruj magi. Bardzo możliwe ze to wina albo zatrzasku magazynka lub komory HU.Ew jak strzelasz dociśnij magazynek do góry jeżeli zacznie podawac normalnie to najprawdopodobniej winny jest zatrzask. Edited January 20, 2012 by klekot1092 Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 U mnie było identycznie jak u kolegi Cyku, 7 midów G&P i 8 low magpull - żaden nie chciał podawać, pomogło wklejenie rzepa w gniazdo. Drugie rozwiązanie jakie odkryliśmy w serwisie to wywalenie "firmowych" magów i używanie np Boyi i coś jeszcze sprawdzaliśmy - działają bez najmniejszego problemu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts