Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36CV umarex/ares - powtarzalność strzałów i kręcenie kulek

Recommended Posts

Mam jeszcze jednego winowajcę. Lufa jest w środku straszliwie zasyfiona, nie zwróciłem na to uwagi, ale wygląda na.. opiłki żelaza, czy inną cholerę. Nie daje się tego zdmuchnąć, i nie mam wycioru. Poza tym postanowiłem że zamiast uszkodzonej komory HU włożę http://allegro.pl/komora-hop-up-do-g36-shs-warszawa-i2049933954.html coś takiego. Czy to dobra komora? Jak ze szczelnością?

http://www.militaria.pl/stil_crin/zestaw_wyciorow_stil_crin_kal_5,6_mm_p4305.xml Mogę jutro zajrzeć do tego sklepu. Takie coś się nada do czyszczenia lufy?

IGORBIEN Zaufaj AnR'owi. On wie co mówi- długo walczył z moją gietą i wie jak temat należy ugryźć żeby było ok. A co do wymiany samej komory to jesli nie jest ona uszkodzona to nie warto tego ruszac. Zeby wyczyścić lufę to wez najlepiej kawałek papieru toaletowego zamocz go w benzynie i przepchnij przez lufę. Zrob to kilka razy a będzie wszystko czyste.

Kupiłem wycior, lufa czyściutka ale nic to nie dało. Wina stoi raczej nie po stronie elektroniki, bo powtarzam że bez magów, albo z magami a bez kulek jest ideał. Czyli kupię komorę od JG na allegro(ta co podałem wyżej), i powiem jak jest. Moim zdaniem na 75% to zadziała. A jeżeli nie to będę szukał serwisu/serwisanta

Cóż, sprawdziłem replikę wyjmując GB(oczywiście cały czas w rączce był), i strzelając na sucho. Problem niestety się powtarza, czyli wina jednak jest po stronie elektroniki, a poza tym skoro komora jest prosto, a gumka jest dobrze założona to winny może być tylko jeden. To teraz kwestia serwisu. Myślałem nad serwisem Gunfire(zakupiłem tam replikę, więc będę miał nieco taniej). Jaką dokładnie usługę mam zamówić? Regeneracja styków, czy co? Zamówić do tego wymianę okablowania?(od razu ze złączami t-connect) No i pytanie - czy gunfire to dobry serwis? Miał ktoś z nimi doświadczenie? Zaraz przeczytam jeszcze odpowiedni wątek

• 4 weeks later...

Jeżeli kogoś to interesuje to replika wraca do mnie z serwisu. Serwisant poinformował mnie o wymianie przerywacza, zapadki przeciwpowrotnej i sprężynki języka spustowego. Nie wie ktoś może jaką trwałość mają te komponenty? Żeby taka sytuacja znowu się nie powtórzyła.

To Twoją replikę gunfire miał na serwisie jak do nich dzwoniłem z zapytaniem o element z GB. Mówił mi ze własnie mają taka na stole i że mają zaraz ją otwierać bo oni w sumie jeszcze na oczy jej w środku nie widzieli. Jak to usłyszalem przez tela to az strach mnie ogarnął.

Napisałeś też że na semi czasem strzela po 3-2 kulki jesli chodzi ci że po 1 przyciśnięciu spustu replika oddaje 2-3 strzały to przy zakładaniu wszystkiego

coś popsułeś przy listwie selektora czy stykach że nie rozpoznaje dobrze trybu ognia.

A napisałem na samym początku żeby poszukać przyczyny w okolicach selektora.. Eh:)