LGKSG Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Witam dostałem na święta Cymę 046 i mam z nią pewien problem,tzn. czasem przy ogniu pojedyńczym zacinała się lecz wtedy wystarczyło tylko włączyć serie i wszystko grało lecz teraz bawiłem się i strzelałem bez kulek i nagle replika przestała działać.Słysze że silnik w gearboxie działa i nie wiem czy bateria się wyładowała czy coś się popsuło. Z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Silnik nie jest w gearboxie ;) Ładowałeś baterię? Quote Link to post Share on other sites
LGKSG Posted January 2, 2012 Author Report Share Posted January 2, 2012 Ładowałem narazie tylko raz potem właśnie stało się to o czym pisałem wyżęj i nie wiem czy ją ładować gdyż czytałem o formowaniu ogniw czyli trzeba wyczerpać baterie do końca a jak pisałem silnicek dalej chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Może jesteś jednym z tych geniuszy, którzy nie podkręcają hi capa, przez co ten nie podaje kulek? Powinny lowy dawać do replik, wtedy połowa problemów z nimi nagle by znikała... Quote Link to post Share on other sites
LGKSG Posted January 2, 2012 Author Report Share Posted January 2, 2012 Pisałem już że strzelałem BEZ KULEK a teraz nie rusza mi się blow back więc replika wogóle nie strzela. Zadam pytanie jeszcze raz,czy normalne jest to że gdy bateria nie jest już w stanie napędzać repliki tak aby strzelała to czy powinien działeć silniczek bo po naciągnięciu spustu słysze jak w replice coś się dzieje ale nie strzela ona.Bo skoro jeszcze coś działa to znaczy że nie moge narazie ładować bateri gdyż nie wyrobią mi się ogniwa czy coś takiego. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Jezu... Po pierwsze - "coś się dzieje" nic nam nie mówi. Replika oddaje strzał, a kulka nie wylatuje, czy po prostu słychać, że silnik zarzęził, ale nie wykonał cyklu? Bo jeśli to drugie, to pewnie bateria zdechła i musisz ją naładować. O ile odpowiednio przeprowadziłeś pierwsze ładowanie i jej nie spieprzyłeś. Quote Link to post Share on other sites
LGKSG Posted January 2, 2012 Author Report Share Posted January 2, 2012 Teraz wszystko jasne,chodzi o to drugie.Tylko ile mam ją teraz ladować 6,5 godziny jak za 1 razem czy troche krócej?? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Nie, masz sobie wyliczyć czas ładowania ze wzoru, który znajdziesz na forum. Quote Link to post Share on other sites
LGKSG Posted January 2, 2012 Author Report Share Posted January 2, 2012 To wiem ze wzoru wyszło mi 6,5h na pustą baterie a teraz skoro chodzi silniczek to poładuje ją tak 5-6h. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 No i widzisz jak sobie umiesz poradzić? ;) Pozdrawiam, Andzia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts