Crazy_Ivan Posted June 21, 2004 Report Share Posted June 21, 2004 EDIT: Dyskusja wydzielona z innego tematu, rozpoczęta gdy JuzekK napisał "SVD" zamiast "SWD" co jest błędem. JuzekK - nie SVD tylko SWD - w rosyjskim jest wintowka, nie Vintowka ;) ( eh ten holywood ) Link to post Share on other sites
JuzekK Posted June 22, 2004 Report Share Posted June 22, 2004 JuzekK - nie SVD tylko SWD - w rosyjskim jest wintowka, nie Vintowka ;) ( eh ten holywood ) jak dla mnie bez wiekszego znaczenia :) Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted June 22, 2004 Author Report Share Posted June 22, 2004 Nie no rozumiem, ale AC to nie to samo, co AK. Chyba, ze nie wiem, o co chodzi, bo ja znam tylko SWD, a ten SVD, to cos innego :D Link to post Share on other sites
Irwin Posted June 22, 2004 Report Share Posted June 22, 2004 SVD to to samo co SWD (przynajmniej w większości) tylko ci anglojęzyczni musieli sobie ten skrót kurna po swojemu przerobić :evil: . Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted June 22, 2004 Author Report Share Posted June 22, 2004 W zalozeniach, ze to SWD to wiem, aczkolwiek wkurza mnie to troche. Od dzis tylko AC-47 i KAR15 Link to post Share on other sites
JuzekK Posted June 22, 2004 Report Share Posted June 22, 2004 Nie moze byc ac bo to Abtomat Ka/|awhukoba :) (nazwa wlasna) a KAR... jak kto woli :P Link to post Share on other sites
JuzekK Posted June 23, 2004 Report Share Posted June 23, 2004 Ciekawe... AC byc nie moze bo to AK... ale SVD juz moze nie wazne, ze to SWD... niezle podejscie. tego nie powiedzialem ... :P moze i to jest tak naprawde wazne ale dla mnie zupelnie nie :] Link to post Share on other sites
JuzekK Posted June 23, 2004 Report Share Posted June 23, 2004 no wiesz... ale ciagnac to chces zsprzedac ZG 552 (bo "zig")... juz nie bawmy sie w wybiorczosc nazw, bo jednak em16 wyglada rownie dziwnie co svd. Zeby nie szukac dalej - po prostu po angielsku zapisuje sie V bo jest blizsze fonetycznie rosyjskiego B niz angielskie W (tak samo jest Wintorez, a po angielsku bedzie Vintorez... juz bylo to kiedys poruszane i jesli juz piszesz przez v to zastanow sie... czy mowisz o eswude... czy o esfalde. Moze na tym przykladzie zrozumiesz o co nam chodzi... ja tam wole swd, fiata, audi, i inne normalne nazwy a nie svd, wiata, i ałdi, niby to samo a prawda, ze co innego?) gunner nie odpuscisz :) (kto wie moze i slusznie) widocznie nie do konca dalem temu wyraz ale chodzilo mi o to ze wszystko mi jedno jak kto sobie pisze/czyta/nazywa rozne nazwy , a co do estetyki nie ma sie co klucic bo to kwestia gustu (o ile ma sie umiar ;-) ). Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted June 23, 2004 Author Report Share Posted June 23, 2004 Nie chodzi o estetyke, ale o nazwy wlasne. Jesli wszyscy zaczniemy sie do Ciebie zwracac per "Iozeg" to bedzie ok? Bron nazywa sie SWD a nie SVD i bynajmniej nie jest to bez roznicy, jak to piszesz. Link to post Share on other sites
JuzekK Posted June 24, 2004 Report Share Posted June 24, 2004 zwracam uwage na "wszystko MI jedno" w mojej wypowiedzi , w tym wypadku mnie nie przekonasz bo nie mam w zwyczaju sie przejmowac rzeczami ktore specjalnie mnie nie dotycza/zajmują :] , ale zgadzam sie ze zasada nazywania rzeczy po imieniu wogole jako taka powinna byc przestrzegana. Link to post Share on other sites
Recommended Posts