patryk910 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 (edited) Witam . Posiadam replikę CA8-2. Ostatnio zaczęły dziać się z nią cuda. Może zaczne od specyfikacji mojej Eselki Replika: CA8-2 Sprężyna- 120m Deep Fire Komora: SHS Gumka: Czarna Systema Dystanser: Czarna Element Typ H Lufa: Ultimate 509mm Kulki jakich używałem: G&G 0,25, Guardery 0,25 Bateria: 9,6V G&P Głowica Tłoka- Uszczelniona Guardera Dysza- Uszczelniona Classic Army Cylinder- Typ 0 (Nie wiem jaki ale chyba stockowy) Silnik- G&G Strong Mosfet Gate z AB I tak problem tkwi w osiągach mojej eselki, a mianowicie powtarzalność strzałów jest żałosna a i zasięg nie jest powalający. -Test strzykawki- Wyszedł pozytywny -Lufa wyczyszczona -Komora Hop-Up założona poprawnie. i pomimo tego moja replika ma gorsze osiągi od stockowej Cymy M14 . Więc jaki może być powód tych kiepskich osiągów ? Zakładam , że wystąpił jakiś błąd w sztuce przy składaniu całego zestawu. Tylko nie wiem jaki. A może problem tkwi w czymś innym ? I drugi problem. Kupiłem zestaw Bore-Up od Guardera do G36C + Uszczelniony Cylinder typ 0 także Guardera. Po złożeniu całego zestawu z zakupionym cylindrem. Efekt strzykawki w ogóle nie występował. Więc inaczej spróbowałem. Złożyłem tak jak replika była przedtem złożona (chodzi mi ciągle o części takie jak dysza-głowica cylindra-Cylinder-głowica Tłoka nie zmieniałem.) tylko z tym wyjątkiem , że założyłem głowicę tłoka od Guardera. I tutaj dopiero wystąpił Efekt strzykawki . Więc pytanie brzmi w czym tkwi problem w tym zestawie ? Aha jestem 2 właścicielem repliki . Kiedy dostałem replikę do wymiany była komora Hop-Up od Classic Army i zmieniłem springa na 120 Edited January 6, 2012 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Zestaw bore up działa prawidłowo przy sprężynach od m120, jednak można pobawić się i zmienić oringi żeby uzyskać efekt strzykawki. Nie powinno się mieszać zestawu bore up ze z zwykłym zestawem. Komorę zmieniłeś na jaką.? Quote Link to post Share on other sites
ziolo129 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Borek działa z każdym springiem! Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 Komora została zmieniona na SHS i jest to w mojej poprzedniej wypowiedzi. Może nienależy mieszać zestawu borka ze zwykłym zestawem ale w tym wypadku zmieniłem tylko głowice tłoka ze starego zestawu na ten od borka i była widoczna poprawa . Zresztą sądzę , że wina tkwi z kompatybilnoscia komory z dyszą. No i muszę jeszcze sprawdzić szczelność komory Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 (edited) I tutaj jest problem komora Hu SHS jest w systemie TM, i potrzebuje dyszy takiej jaka jest w g36 JG, a orginalan komora CA potrzebuje innej, stąd są te nieszczelności na połączeniu dysza-komora. Możesz kupić dyszę dedykowaną do AUG i powinno być ok, trzeba będzie trochę podpiłować skrzydełka komory. Edited January 7, 2012 by szymx1 Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 Rozumiem ... Hmm to wyjaśnia wszystko i przy okazji potwierdza moją tezę. Więc lepiej będzie jak zaopatrze się w komorę CA. Jeszcze raz dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts