Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CA8-2 Problem z Repliką

Recommended Posts

Witam . Posiadam replikę CA8-2. Ostatnio zaczęły dziać się z nią cuda. Może zaczne od specyfikacji mojej Eselki

Replika: CA8-2

Sprężyna- 120m Deep Fire

Komora: SHS

Gumka: Czarna Systema

Dystanser: Czarna Element Typ H

Lufa: Ultimate 509mm

Kulki jakich używałem: G&G 0,25, Guardery 0,25

Bateria: 9,6V G&P

Głowica Tłoka- Uszczelniona Guardera

Dysza- Uszczelniona Classic Army

Cylinder- Typ 0 (Nie wiem jaki ale chyba stockowy)

Silnik- G&G Strong

Mosfet Gate z AB

I tak problem tkwi w osiągach mojej eselki, a mianowicie powtarzalność strzałów jest żałosna a i zasięg nie jest powalający.

-Test strzykawki- Wyszedł pozytywny

-Lufa wyczyszczona

-Komora Hop-Up założona poprawnie.

i pomimo tego moja replika ma gorsze osiągi od stockowej Cymy M14 . Więc jaki może być powód tych kiepskich osiągów ? Zakładam , że wystąpił jakiś błąd w sztuce przy składaniu całego zestawu. Tylko nie wiem jaki. A może problem tkwi w czymś innym ?

I drugi problem. Kupiłem zestaw Bore-Up od Guardera do G36C + Uszczelniony Cylinder typ 0 także Guardera. Po złożeniu całego zestawu z zakupionym cylindrem. Efekt strzykawki w ogóle nie występował. Więc inaczej spróbowałem. Złożyłem tak jak replika była przedtem złożona (chodzi mi ciągle o części takie jak dysza-głowica cylindra-Cylinder-głowica Tłoka nie zmieniałem.) tylko z tym wyjątkiem , że założyłem głowicę tłoka od Guardera. I tutaj dopiero wystąpił Efekt strzykawki . Więc pytanie brzmi w czym tkwi problem w tym zestawie ?

Aha jestem 2 właścicielem repliki . Kiedy dostałem replikę do wymiany była komora Hop-Up od Classic Army i zmieniłem springa na 120

Edited by LogaN

Komora została zmieniona na SHS i jest to w mojej poprzedniej wypowiedzi. Może nienależy mieszać zestawu borka ze zwykłym zestawem ale w tym wypadku zmieniłem tylko głowice tłoka ze starego zestawu na ten od borka i była widoczna poprawa . Zresztą sądzę , że wina tkwi z kompatybilnoscia komory z dyszą. No i muszę jeszcze sprawdzić szczelność komory

I tutaj jest problem komora Hu SHS jest w systemie TM, i potrzebuje dyszy takiej jaka jest w g36 JG, a orginalan komora CA potrzebuje innej, stąd są te nieszczelności na połączeniu dysza-komora. Możesz kupić dyszę dedykowaną do AUG i powinno być ok, trzeba będzie trochę podpiłować skrzydełka komory.

Edited by szymx1