Prezes-7-40 Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Heyka Mam problem, otoz ulamala mi sie "dzwignia" od zwalniania magazynka w fal od KA. czesc wewnatrz oczywiscie jest, ulamalem tylko ten zewnetrzny kawalek. Mam pytanie czy ktos spotkal sie juz z takim problemem i ewentualnie wie jak mozna taka czesc zdobyc bo niestety niemoge tej czesci nigdzie znalezc :/ Quote Link to post Share on other sites
Anyon Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Ja bym raczej na twoim miejscu szukał osób które sprzedaję FN Fal'a na części. Ja do swojego cm.028c w ten sposób ostatnio znalazłem szczerbinke :D Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Uwzględnij to że FN Fal od KA nie jest tak powszechną repliką jak cm 0.28 i trudno znaleźć kogoś kto ją na części sprzedaje. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Dokładnie. Mój jest częściowo w proszku i tak będzie dopóki mnie wiara nie natchnie i go nie poskładam do kupy ;-). Taka rada, wywal z repliki to co zostało, daj do jakiegoś warsztatu gdzie gość ma pojęcie o obróbce skrawaniem i ma choćby dobre pilniki i Ci to dorobi. Ewentualnie, wywal z repliki, zwymiaruj sobie, nabądź na drodze wyżebrania kostkę dobrego aluminium/średniej jakości stali, zakasaj rękawy, przeproś się z imadełkiem i pilnikami, tudzież szlifiereczkę i dasz radę stworzyć takie cuś ;-). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts