Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP5 nie bierze kulek

Recommended Posts

WItam

mam problem z wczoraj zakupionym karabinem.

Naładowałem akumulator, wszystko podłączyłem, magazynek załadowałem i po naciśnięciu spustu słychać strzał ale nie leci kulka.

Magazynek to standardowy hi-cup dołączony do broni (240 kulek), próbowałem na pojedynczym i automatycznym ogniu, ale sobie odpuściłem żeby nie uszkodzić strzelaniem na sucho. PO odłączeniu magazynka zazwyczaj wypada 1-2 kulki z góry, więc chyba się nie blokują. W czym może tkwić problem ?

Z góry dziękuje za odpowiedź

Źle zrozumiałeś hi-cup jest naładowany gdzieś do połowy a 1-2 kulki wypadają po wyjęciu magazynka z broni, nakręcony jest tak, że kulki dotykają góry, i dalej pstryka jak sie kręci. Używany ale nie był zmieniany, choć i tak dzisiaj zadzownie i się dopytam

Nie, to Ty źle zrozumiałeś... Po wyjęciu nakręconego hi capa z gniazda magazynka powinno wypaść ok 4-5 kulek (oczywiście trzymając replikę w pozycji do strzelania), w zależności jak ułożona jest dysza. Ilość kulek w magazynku ma drugorzędne znaczenie (wiadomo, musi ich być tyle, żeby było co nakręcić). Jak już kulki dotkną góry to zrób jeszcze z 10 ruchów pokrętłem. Być może masz za słabo nakręcony magazynek.

Edited by rodnath

Problem leżał w magazynku, pstrykać zaczynał gdy łapał kulki, a pokręto blokuje się całkowicie gdy złapał tyle ile mógł.

Jednak czy to normalne, że jak zostaje gdzieś 10-20 kulek w magazynku i nie ma już co łapać dalej, to nie podaje wgl. kulek, ani nie chce ich podkręcić wyżej ?