kamilll3 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 WItam mam problem z wczoraj zakupionym karabinem. Naładowałem akumulator, wszystko podłączyłem, magazynek załadowałem i po naciśnięciu spustu słychać strzał ale nie leci kulka. Magazynek to standardowy hi-cup dołączony do broni (240 kulek), próbowałem na pojedynczym i automatycznym ogniu, ale sobie odpuściłem żeby nie uszkodzić strzelaniem na sucho. PO odłączeniu magazynka zazwyczaj wypada 1-2 kulki z góry, więc chyba się nie blokują. W czym może tkwić problem ? Z góry dziękuje za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 (edited) Replika nowa , czy używana ? Edited January 17, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 1-2 kulki to za mało, standardem są 4 kulki. Hi cap jest nakręcony?? Jak poprzednik replika nowa czy używka?? jak używka to dowiedz się co wymieniał poprzedni właściciel. Quote Link to post Share on other sites
kamilll3 Posted January 17, 2012 Author Report Share Posted January 17, 2012 Źle zrozumiałeś hi-cup jest naładowany gdzieś do połowy a 1-2 kulki wypadają po wyjęciu magazynka z broni, nakręcony jest tak, że kulki dotykają góry, i dalej pstryka jak sie kręci. Używany ale nie był zmieniany, choć i tak dzisiaj zadzownie i się dopytam Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 (edited) Nie, to Ty źle zrozumiałeś... Po wyjęciu nakręconego hi capa z gniazda magazynka powinno wypaść ok 4-5 kulek (oczywiście trzymając replikę w pozycji do strzelania), w zależności jak ułożona jest dysza. Ilość kulek w magazynku ma drugorzędne znaczenie (wiadomo, musi ich być tyle, żeby było co nakręcić). Jak już kulki dotkną góry to zrób jeszcze z 10 ruchów pokrętłem. Być może masz za słabo nakręcony magazynek. Edited January 17, 2012 by rodnath Quote Link to post Share on other sites
kamilll3 Posted January 24, 2012 Author Report Share Posted January 24, 2012 Problem leżał w magazynku, pstrykać zaczynał gdy łapał kulki, a pokręto blokuje się całkowicie gdy złapał tyle ile mógł. Jednak czy to normalne, że jak zostaje gdzieś 10-20 kulek w magazynku i nie ma już co łapać dalej, to nie podaje wgl. kulek, ani nie chce ich podkręcić wyżej ? Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 tak , w hi-capach to normalne Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts