Mordecai Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 (edited) 1.Zamierzam wstawić do świnki m140 guardera. Wymieniona jedynie dysza na podwójnie doszczelnioną. Jak myślicie jest jakaś szansa, że gearbox może pęknąć? 2.Czy muszę dokupić inną prowadnicę sprężyny niż stockowa? Jeśli tak, to jaka będzie pasować? Dzięki za odpowiedź. Edited May 19, 2014 by Mordecai Quote Link to post Share on other sites
seba999 Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Odkop. W życiu trzeba być optymistą :) Zawsze jest jakaś szansa :). A tak na poważnie to jak jaki kolwiek gearbox miałby pęknąć to akurat ten będzie na ostatnim miejscu w rankingu. Co do mosfetu to spełnia swoją role i chronią mikrostyk. Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 (edited) Czy pasuje gumka normalna do komory stockowej? Edited October 7, 2015 by PUMPA Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Komora była identyczna jak w m249 i bez wymiany na komorę CA/Morris/AirosftPro pasowały tylko paździerze bez kołnierza. ALE w kupionym w tym roku m249 była normalna komora z normalną gumką, niestety nie wiem czy to standard w nowej wersji, czy o co cho, gdyż kupiłem tylko jednego swiniaka, a nie pięć :P Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Do nowych M249 pasują gumki tradycyjne, z czego sklep taiwangun dumnie się chwali na swojej stronie. Przynajmniej do wersji para. (Nową wersję mozna poznać po ciut innym szkielecie gb, który z przodu ma nadlew z 3 otworami, niestety te gb sa problematyczne, trafiłem kilka sztuk które miał nieosiowo wykonane otwory pod łożyska na zębatce środkowej - repliki jak i same gb były z rożnych źródeł - taiwangun, gf, ehobbyasia, itd. więc jest wada produkcyjna) Do M60 niestety wchodzą gumki bez kołnierzowe, ale sa już komory które łykają gumki tradycyjne więc luzik. Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Taiwangun odpisał, ze do stocka M60 podejdą komory z kołnierzem. Najwyżej sciagne komorę od Czechów Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 No to widocznie robiłem tez starsza wersję m60 gdzie szły gumki bez kołnierza. Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Jak dostać się do komory hop? Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Juz ok :D Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Komora w m60 jest inna niż w m249, wiec nie wiem lesiu gdzie tak miałeś. Wlot kulek jest w innym miejscu, długość komory i takie tam. Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Kupiłem m60 vn z 2009 roku po kolekcjonerze:P Jutro obczaje jaka wtedy była gumka Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Komora w m60 jest inna niż w m249, wiec nie wiem lesiu gdzie tak miałeś. Wlot kulek jest w innym miejscu, długość komory i takie tam. Coś strasznie namieszałem, ale chodziło mi o to, że jak w m249 - kiedyś nie dało się włożyć zwykłej gumy bez zmiany komory. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 Wersja z 2009 r miała komorę do gumek bez kołnierza. Lesio: tak, tu tylko podobieństwo z faktu zastosowania tych samych gumek :) Chyba w starych replikach m4 P&j tez takie były ale nie pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Komora stokowa jest bardzo nieszczelna. Sam teflon fix dal z 380 na 420 fps na kulkach 0,25g G&G Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts