Kowal9 Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Witam wszystkich serdecznie na forum, Jestem początkującym maniakiem, przymierzam się do zakupu mojej (właściwie na poważnie) repliki ASG. Mój wybór padł na CM.028 ze sklepu www.taiwangun.pl . Chciałbym zrobić z tego cm'a porządną replikę która posłużyła by mi trochę, a jednocześnie żeby powiększyć jej moc/celność. Słyszałem o zastosowaniach gumek hop-up. Wybrałem z oferty sklepu gumkę guardera silikonową przeźroczystą. I moje pytanie brzmi: Co sądzicie o takim "tuningu" czy ta replika jest godna polecenia? Czy osiągi repliki zauważalnie poprawią się po założeniu gumki hop-up? Może macie jakieś inne propozycje co do tuningu tej repliki, bądź możecie mi polecić inną replikę do 400zł? Obszukałem całe forum, czytałem o tejże replice natomiast wyraźnych odpowiedzi na nurtujące mnie pytania nie znalazłem, dlatego uprzejmie proszę o nie pisanie odpowiedzi w stylu: "google" bo tejże opcji używałem. Pozdrawiam, Kowal9 Link to post Share on other sites
Didi Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Skoro używałeś Google, to teraz użyj szukajki. Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Wszystko OK - replika na początek dobra (jeśli wygląd Ci nie przeszkadza/nie masz więcej kasy). Gumka jest OK, podniesie zasięg. Do tego jakieś dobre okularki/gogle (byle nie z taiwanguna!) - np. Uvex i-vo i spokojnie możesz pograć. Link to post Share on other sites
Kowal9 Posted January 20, 2012 Author Report Share Posted January 20, 2012 O złej sławie okularków/gogli z taiwana słyszałem. Chciałbym kupić gogle, nie okulary. Czytałem o klasyfikacjach europejskich i chcę kupić jakieś z ochroną B. I tu nasuwa się pytanie czy możecie polecić mi jakieś tanie gogle (do 70zł)? Dodatkowo z racji tego że mój kolega dostał pare razy po policzkach, jestem zainteresowany kupnem maski ochronnej na resztę twarzy tj. od nosa do brody. Mam pytanie co do skuteczności/działania masek: z siatką stalową (chyba stalker) oraz maską neoprenową. Chciałbym zapytać jakie macie doświadczenia z używania tych dwóch masek? Jak chronią twarz? Link to post Share on other sites
Didi Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Chłopie - to wszystko tu już było! To, że już jest wieczór, nie zwalnia Cię z tego, żeby pytać o to, co powtarza się enty raz... Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 O złej sławie okularków/gogli z taiwana słyszałem. Chciałbym kupić gogle, nie okulary. Czytałem o klasyfikacjach europejskich i chcę kupić jakieś z ochroną B. I tu nasuwa się pytanie czy możecie polecić mi jakieś tanie gogle (do 70zł)? Dodatkowo z racji tego że mój kolega dostał pare razy po policzkach, jestem zainteresowany kupnem maski ochronnej na resztę twarzy tj. od nosa do brody. Mam pytanie co do skuteczności/działania masek: z siatką stalową (chyba stalker) oraz maską neoprenową. Chciałbym zapytać jakie macie doświadczenia z używania tych dwóch masek? Jak chronią twarz? O maskach wiele już napisano, natomiast z tanich gogli to Bolle X90, albo Uvex Ultrasonic - jedne i drugie znajdziesz na specshopie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts