Slingy Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Witam Mam problem z moją emką (M4 P&J). Od początku jej użytkowania (kupiłem używaną) ma strasznie mały zasięg. Przed wymianą gumki i komory (wymienione kolejno na systemę czarną i komorę elementa) zasięg wynosił ok 25-30 m . Po wymianie nieznacznie wzrósł i wynosi ok 40m. Hop Upowi towarzyszy dziwna zależność - gdy regulator ustawiony jest w maksymalnej pozycji ,to kulki wypadają z lufy . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Mój kolega ma tak w emce ale z KWA. Sprawdź czy dystanser nie jest za gruby. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Slingy Posted January 21, 2012 Author Report Share Posted January 21, 2012 Dystanser jest okej , ten sam zestaw (komora ,gumka) na replice kumpla śmigał doskonale. Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Stawiłbym na nieszczelność między komorą-dyszą. Co do wypadania kulek na maksymalnym HOP UPie to w cymie i ICSie też tak mam, za mocno skręcony hu blokuje kulki i wypadają bezwładnie lufą. Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 gdy regulator ustawiony jest w maksymalnej pozycji ,to kulki wypadają z lufy . Pozdrawiam Nie ma się co dziwić bo w takiej pozycji gumka już nie podkręca tylko hamuje kulki. Często zdarza się, że po prostu w ustawieniu na max kulki są po prostu blokowane i można uszkodzić gearbox. Quote Link to post Share on other sites
Lupuss Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Z tego co widzę to masz za krótką dyszę, polecam wymianę na guardera. Ja po wymianie komory i gumki też miałem słaby zasięg i rozwiązał to zestaw BU Guarderowski. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Zrób teflonfixa.W moim byłym kwa miałem podobny problem.Kupiłem wszystko pięknie latało,wymieniłem gumkę na czarnego guardera,zasięg spadł do 30m.Co się okazało?Gumka była sztywna i była duża nieszczelność w komorze.Zrobiłem teflonfixa,zasięg powrócił do normy czyli 60-70m ;) Quote Link to post Share on other sites
Slingy Posted January 21, 2012 Author Report Share Posted January 21, 2012 Dzięki za pomoc chłopaki ;) Na czym polega teflonfix? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Na czym polega teflonfix? Quote Link to post Share on other sites
Slingy Posted January 21, 2012 Author Report Share Posted January 21, 2012 Dzięki ,jesteście wielcy ;) Mimo wszystko nie wydaje mi się, aby dwie różne komory miały ten sam problem. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Kup uszczelnioną dyszę guardera,i zrób teflon fixa.Wtedy możemy dalej gdybać,albo daj do jakiegoś serwisanta od nas z forum.Mają magiczne rączki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts