Shihan Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Witam. Posiadam replikę BI-8001, którą niedawno zakupiłem. Dokupiłem do niej magazynki low-cap BOYI, problem polega w tym, że gdy używam tych magazynków w replice zasięg i celność znacząco spada. Używając stockowego hi-cap'a wszystko jest w porządku. Dodam jeszcze, że low-cap'y nie trzymają się stabilnie w gnieździe. Co jest przyczyną spadku zasięgu i celności? Może ktoś miał podobny problem z tymi magazynkami? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Pewnie komora HU się przesuwa przy tych low-ach. Smarowałeś te magazynki? Jakich kulek używasz ? Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted January 21, 2012 Author Report Share Posted January 21, 2012 Magazynki przesmarowałem przed ich użyciem, a kulki to gauder 0,25. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Widocznie dałeś za dużo smaru. Dostaje się do komory i gumka dupnie podkręca kulki. Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted January 21, 2012 Author Report Share Posted January 21, 2012 Po strzelaniu z low-capa, wsadziłem stockowego hi-capa i normalnie strzelał, gdyby w komorze było za dużo smaru od low to wydaje mi się że na hicapie był by ten sam problem. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 low ma minimalnie inny wymiar i odsuw ci komorę hu od gb, przez co powstaje nieszczelność> spada fps> spada zasięg Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted January 21, 2012 Author Report Share Posted January 21, 2012 Jak temu zaradzić? Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 (edited) Weź pilnik i tam gdzie trzeba to trochę zeszlifuj. Edited January 21, 2012 by gzelek19 Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 (edited) Podeprzyj komorę hopa z przodu, żeby się ładnie o body i GB opierała i nie drgnęła, kup dobre kulki. EDYTA: Mam tak w L1A1 jak władam magi od FALa, też odsuwało komorę i strata wynosiła jakieś 60 fpsów, poradziłem sobie w ten sposób, że przyblokowałem komorę wyciętym kawałkiem plastiku wciśniętym między obsadę komory, a obudowę komory. Działa, komora ani drgnie i ładnie podają wszystkie magi. Edited January 21, 2012 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted January 21, 2012 Author Report Share Posted January 21, 2012 Jutro spróbuję tak zrobić i zdam relację, dzisiaj już nie chce mi się z tym bawić. Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted January 23, 2012 Author Report Share Posted January 23, 2012 Naprawione. Otóż cały problem to otwór w magazynku, w który wchodzi zatrzask. Trzeba było go odgiąć by magazynek trzymał się bardziej stabilnie. Przed odgięciem magi przesuwały się w gnieździe co prawdopodobnie było spowodowane stratą fps'ów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts