Punisher Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 Mam taki oto problem. Przy pozycji selektora SINGLE karabinek wali serią. Było tak jak bebechy były stockowe, dziś wymieniłem wszystko, oprócz antireversal'a i tej kostki stykowej, na części Systemy i problem nadal występuje. Czy ktoś mógłby napisać na jakiej zasadzie działa selektor? Czy to tylko ta dźwigienka która się przesuwa wewnątrz i działa na zębatkę tłokową odpowiada za single i auto? Nie jestem jakimś beztalenciem technicznym, ale tego poprostu nie potrafię zrozumieć. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 U mnie było dokładnie to samo. Działo się to przez zbyt mocno dociśnięte styki w tej kostce... "spustowej" ;) Powodowało to tyle, że ten metalowy bolec nie wchodził między styki, lecz opierał się o czoło jednego z nich. Dźwigienka rozdzielacza wówczas nie odpychała tego bolca i walił cały czas na auto. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted March 24, 2005 Author Report Share Posted March 24, 2005 Dzięki Olo, ale temat już do wywalenia (thx to mjrPATON). Płytka stykowa Systemy ma za małe wcięcie na sprężynkę tej dźwigienki od singla i ją blokowała, 5 minut cięcia nożykiem a pół dnia móżdzenia. Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 (edited) Witam mam podobny problem w mojej CXP.08 (krótka M4 z ICS'a - z dwudzielnym gearboxem) przy strzale na semi - robi się burst. Bez magazynka słychać jak by replika robiła jeden cały i 3/4 następnego cyklu. Po włożeniu magazynka -oddaje na semi dwa strzały - przy czym ten ostatni brzmi jak by chciał a nie mógł :). Czasami jest też tak ( a raczej często) że po zmianie z auto na semi- replika nadal wali auto :( Wyjmowałem dolną część GB i płytka selektora (ta zewnętrzna wygląda OK - nie pęknięta, bez ubytków) styki w górnej części też ok - po naciśnięciu spustu bolec ładnie się wsuwa pomiędzy nie i zwiera. ... nie znam zasady działania tego selektora i nie wiem nawet w którym kierunku patrzeć by znaleźć rozwiązanie problemu.... Edited March 22, 2010 by Padaka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts