djgrzesio666 Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Witam jestem nowy na forum i mam taki problem . Kupiłem M16 na allegro i ogólnie jest ok , ale muszka jest przesunięta trochę na lewą stronę 0,5-1cm wiem ,że na dole lufy do montażu są wycięte 2 rowki i samo przekręcenie muszki nic mi nie da . Jest możliwość przekręcenia całej lufy o ten 1cm ?? jeżeli tak to proszę o opisanie w skrócie jak to zrobić . Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam djgrzesio666 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 kwestia jest taka że możesz mieć lufę obrócona w korpusie. Quote Link to post Share on other sites
djgrzesio666 Posted February 2, 2012 Author Report Share Posted February 2, 2012 A da się to jakoś naprawić ? to moja 1 replika i nigdy nie bawiłem się w rozkręcanie jeżeli można proszę o opisanie krok po kroku jak to naprawić. Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 (edited) Miałem ten sam problem jak ostatnio rozkładałem replikę. 1. Wybij piny w korpusie i rozdziel replikę na część z upper reciverem (górna część body) i low rec. (Dolne body) 2. Weź górną część wraz z frontem i wyciągnij hop up z lufą wewnętrzną. 3. Zdejmij szyny, przy górnej, nie zapomnij odkręcić śruby mocującej . 4. Wybij mały pin od atrapy rury gazowej znajdujący się w podstawie muszki. 5. Wyciągnij rurę gazową. 6. Odkręć cały Delta ring ale nie do końca. 7. Nastaw całą lufę zewnętrzną prawidłowo. 8. Dokręć (ale mocno) Delta ring. 9. Poskładaj ten cały bajzel do kupy i ciesz się prostą podstawą muszki. ;) Edited February 2, 2012 by Tropiciel Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 żeby wyjac rurę, musi zdjąc muszke. Quote Link to post Share on other sites
djgrzesio666 Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 Ok :) jutro się pobawię jak coś to napiszę co z tego wyszło :P Dziękuję bardzo za pomoc . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Nie musi, Ja wybiłem, a raczej wycisnąłem pin od atrapy rury w muszce i wyciągnąłem przez korpus. Quote Link to post Share on other sites
djgrzesio666 Posted February 4, 2012 Author Report Share Posted February 4, 2012 (edited) Hej kolejny problem nie mogę zdjąć szyny :( odkręciłem śrubę u góry odciągam ten ,,stożek'' do tyłu i nic ... Pomysły ?? :P a i dolna odchodzi bez problemu Edited February 4, 2012 by djgrzesio666 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Mocno ale z wyczuciem złap za koniec szyny i w górę ciagnij. Quote Link to post Share on other sites
djgrzesio666 Posted February 4, 2012 Author Report Share Posted February 4, 2012 to tak rozkręciłem :P muszkę też musiałem ściągać do tyłu ta atrapa nie zeszła . Ustawiłem muszkę skręciłem i to samo <haha> :P to nic może coś źle zrobiłem... myślę jednak , że wybiję te 2 bolce ustawie prosto i pójdę do kumpla niech przyspawa :) Tropiciel , seger dziękuję za pomoc . :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Nie pospawasz tego :) przekręconą masz lufę w korpusie. Quote Link to post Share on other sites
djgrzesio666 Posted February 4, 2012 Author Report Share Posted February 4, 2012 To zrobię tak kupie jakiś kolimator , albo kiedyś się jeszcze raz pobawię się w ustawianie . Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Jak chcesz :) Albo odpisz na moje PW. Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 U mnie regulacja tego zajęła chwile ale jakoś się udało. Dziś jak znajdę chwile zrobię fotoprzewodnik jak to zrobić. Tylko mam jeszcze jedno pytanie: Czy komora hop up w korpusie też jest lekko przekręcona, czy jest idealnie pionowo? Sager jeśli ma komorę hu dobrze, to możliwe że po prostu ma krzywo wycięte lejki na bolce trzymające muszkę. Quote Link to post Share on other sites
djgrzesio666 Posted February 4, 2012 Author Report Share Posted February 4, 2012 tak komora delikatnie krzywo ... Przegięta w stronę wyrzutnika łusek tak z 0,30-0,40mm patrze w łączenia gearbox'a a komorom Hop-Up Quote Link to post Share on other sites
djgrzesio666 Posted February 4, 2012 Author Report Share Posted February 4, 2012 hej to tak rozbierałem z 3 razy .. :P Przyszedł kumpel trzymał lufę na maxa w prawą stronę a ja dokręcałem i jakoś się udało :) delikatnie jeszcze ucieka na lewo ale już jest ok :P dziękuję wszystkim za pomoc :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts