Kristupas Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 (edited) Witam, Zastanawiam sie nad kupnem tej repliki, czy ktos moze konkretnie cos powiedziec na jej temat ? Plusy i minusy mile widziane. Pozdro. Edited February 4, 2012 by Kristupas Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Po pierwsze to odpuść ten sklep. O replice idzie przeczytać w odpowiednich tematach tak więc poszukaj bo wszystko jest ładnie napisane. Quote Link to post Share on other sites
Kristupas Posted February 4, 2012 Author Report Share Posted February 4, 2012 chodzi o to, ze w sumie nic konkretnego nie znalazlem. to ze nazwa jest pospolita nie znaczy ze wszyscy konkretnie opisali ta replike. dlaczego odpuscic ten sklep ? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 dlaczego odpuscic ten sklep ? No nie wierze ! :icon_eek2: I ty się jeszcze pytasz :sciana: Quote Link to post Share on other sites
Artur71 Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Bo równie dobrze (z takim samym prawdopodobieństwem) możesz otrzymać zamawianą replikę, coś zupełnie innego, nie otrzymać nic. Jakieś dwa lata temu AGM miało spore problemy (nie pamietam już teraz z czym to było związane) i w zasadzie zniknęło z rynku. Jednym z ciekawych osiągnięć firmy jest MP43/Stg44 cieszące się sporym uznaniem wśród rekonstruktorów. Co do HK zaś to posiadam kompletne body tej firmy (to sprzed 3 lat) i muszę powiedzieć że tak sobie oddaje orginał (brakuje mi tłoczeń i napisów które wypuściło JG) a GB był dość słaby. Od tego czasu minęło jednak ponad 2 lata i jakakolwiek konstrukcja znacznie będzie się różniła od poprzedniczki. W wersji tej dość słabym elementem jest kolba. Gumowa stopka jest zamocowana na dość specyficznych zatrzaskach które potrafią się wyłamać. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Kristupas Posted February 4, 2012 Author Report Share Posted February 4, 2012 Sklep zostawmy w spokoju :D (dla mnie takie niewypelnienie zamowienia jest po prostu niedorzeczne) No wlasnie tak jak Artur piszesz, wszyscy cos tam narzekaja na AGM, ale nikt nie wie o co kaman. :) Moze do tematu podloczy sie ktos kto posiada aktualna wersje. Jakas alternatywa producenta (ten sam model, inny producent) ? Quote Link to post Share on other sites
Igorbien Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 To może HK416 z GFC? http://gunfire.pl/product-pol-1152192855-Replika-karabinu-automatycznego-GF416.html albo http://gunfire.pl/product-pol-1152193609-HK-416-metal-gearbox-ver-2.html Quote Link to post Share on other sites
maro556 Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 posiadam HK 416 z AGM już nie wiem od ilu lat i jedyny problem jaki z nim miałem to to iż oryginalna bateria była za słaba do tak mocnej repliki ale po wymianie na 9,6 4000mAh śmiga jak szalony ale po założeniu takiej batki trzeba delikatnie stuningować stopkę kolby inaczej się nie zamknie ale niema z tym większego problemu, szlifierka kontowa w dłoń i działa!! Sam osobiście polecam ten karabinek, jak dla mnie bestia jakich mało!! Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 posiadam HK 416 z AGM już nie wiem od ilu lat i jedyny problem jaki z nim miałem to to iż oryginalna bateria była za słaba do tak mocnej repliki ale po wymianie na 9,6 4000mAh śmiga jak szalony ale po założeniu takiej batki trzeba delikatnie stuningować stopkę kolby inaczej się nie zamknie ale niema z tym większego problemu, szlifierka kontowa w dłoń i działa!! Sam osobiście polecam ten karabinek, jak dla mnie bestia jakich mało!! A strzelałeś z innych replik oprócz tej "bestii"? Quote Link to post Share on other sites
pandziol Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Mam hk416 od jakiegoś czasu (kupiłem jako używany więc nie wiem jak stary jest). Jakość wykonania na poziomie JG/Boyi. Co ciekawe (przynajmniej dla mnie bo nie widziałem takiego czegoś u innych producentów) AGM wsadził dwuczęściową komorę HU do metalowego korpusu, części body nie są wymienne z Boyi-em (tzn. upper receiver Boyia nie pasuje do 'lowera' agm i odwrotnie). GB wygląda dość porządnie (o ile to jest stock bo jak już pisałem, kupiłem używkę), metalowe łożyska cierne, metalowa prowadnica, szczelność ok. Quote Link to post Share on other sites
maro556 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 tak strzelałem z wielu innych karabinów Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 No to dziwne, skoro twierdzisz, że AGM jest "bestią", skoro nawet Cm.028 bije ją na łeb. Nie wspominającym o jej wyglądzie... Quote Link to post Share on other sites
maro556 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 to zależy od tego co masz na myśli mówiąc że Cm.028 bije ją na łeb. Dla mnie prędkość wylotowa kulki (430fps) jest w zupełności wystarczająca tak jak i zasięg i celność co do wyglądu to tym bardziej jest to sprawa indywidualna bo komuś podobać się będą AK komuś M4 komuś znowu M16 a Mi HK no i proste a jeśli masz na myśli wykonanie tzn odwzorowanie oryginału to nie powiem że brakuje mi wybitych napisów i oryginalnych oznaczeń na body :/ no ale jak to mówią wszystkiego mieć nie można jednak to nie zmienia faktu iż jestem bardzo zadowolony z mojej repliki i nie żałuje że ją kupiłem. Ze swojej strony polecam ale wiadome jest że zrobisz co zechcesz ;D pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 tak strzelałem z wielu innych karabinów Shotgunów AGM. to zależy od tego co masz na myśli mówiąc że Cm.028 bije ją na łeb. Dla mnie prędkość wylotowa kulki (430fps) jest w zupełności wystarczająca tak jak i zasięg i celność co do wyglądu to tym bardziej jest to sprawa indywidualna bo komuś podobać się będą AK komuś M4 komuś znowu M16 a Mi HK no i proste a jeśli masz na myśli wykonanie tzn odwzorowanie oryginału to nie powiem że brakuje mi wybitych napisów i oryginalnych oznaczeń na body :/ no ale jak to mówią wszystkiego mieć nie można jednak to nie zmienia faktu iż jestem bardzo zadowolony z mojej repliki i nie żałuje że ją kupiłem. Ze swojej strony polecam ale wiadome jest że zrobisz co zechcesz ;D pozdro! Nie będę pisał o tym, że fpsy to nie wszystko, bo to nie ten poziom dyskusji. Gdyby to HK miało te 430 i wykorzystywało chociażby 3/4. Te, z którymi miałem styczność, strzelały na poziomie scara boyi. Czyli i tak gorzej od cm.028, która jakoś zasięgiem, kulturą pracy itp nie grzeszy. Choć trzeba przyznać, że z zewnątrz wykonana jest dosyć ładnie (jak na swoją klasę cenową). Plastikowo-zabawkowa cm.028 (uduszę tego, który pierwszy z nią wyjechał w temacie o HK :P) może się schować. ;) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 To chyba mnie, Lesio. :P Co do porównania zewnętrznego między AGM-em, a Cm.028 - wiadomo, H&K wygląda lepiej. Ale w porównaniu z innymi w swojej klasie cenowej, wypada po prostu, hmmm, słabo. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 To chyba mnie, Lesio. :P Co do porównania zewnętrznego między AGM-em, a Cm.028 - wiadomo, H&K wygląda lepiej. Ale w porównaniu z innymi w swojej klasie cenowej, wypada po prostu, hmmm, słabo. Masz rację, ja ją pamiętam jako kosztującą około 5 stówek, a teraz jest chyba za ponad 7 XD Quote Link to post Share on other sites
Centurion89 Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 również jestem użytkownikiem agm hk 416 i jak narazie jestem bardzo zadowolony. Poprzednio używałem cm. 045 i w porównaniu co do mocy i zasięgu cymka wypadła nieznacznie lepiej, ale tak jak wspomniałem z hk jestem b. zadowolony. A co podobieństwa do oryginału agm hk 414 troszkę odbiega, ale dla ludzi którzy nie przywiązują do tego aż tak dużego znaczenia agm jest doskonałym kompromisem pomiędzy jakością a ceną. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 A co podobieństwa do oryginału agm hk 414 troszkę odbiega Rozumiem, że strzelałeś z oryginału, bądź chociaż widziałeś go na żywo, nie na fotce 300x300 z google? Bo "troszkę" to tak, jakby powiedzieć, że materiały użyte w AK Cymy "troszkę" odbiegają od oryginału. ;) Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Oj Panie Panie sylwetkowo owszem AGM jest dobry ale do oryginalnego "ostrego" HK to mu jeszcze brakuje. Mówię to nie jako "znawca z neta" bo miałem okazje popatrzeć i po przymierzać się do ostrego (niestety nie dali postrzelać) i zbrojmistrz nawet "otworzył" hakaśkę i pokazał suwadło i takie tam ciekawe rzeczy (fajny patent z chowaniem baterii w chwyt pistoletowy lub kolbę). Wszystko to miało miejsce podczas dnia otwartego dla cywili czy czegoś podobnego jednostki komandosów w Lublińcu i niejeden airsoftowiec nie wiedziałby co oglądać (mieli SAKO TRG i szkoda, że nie ma repliki bowiem mało, która snajperka jest tak przyjemna w trzymaniu/operowaniu). Najlepszą repliką Hk 416 jest VFC (Umarex ale to to samo) tyle, że do tanich nie należy. Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 replika na początek powinna być ok, Ale lepsza była by z GFC. A ten sklep jest do dupy!! Quote Link to post Share on other sites
Johny125 Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 (edited) Jestem posiadaczem HK416 AGM co wymieniłem: -lufa Classic Army 6.04 -SP130 Guarder -batka Firefox NiMh 9.6V 2300mAh -nowe styki firmy Ultimate(stare miały już popalone blaszki) -oczywiście gumka HU Replikę kupiłem używaną na allegro. Po założeniu tych rzeczy jestem bardzo zadowolony. Zasięg bardzo dobry,jedyne co mnie troszke martwi to skupienie, mam zamiar założyć 6.02 przynajmniej 510mm tłok jest bardzo szczelny Jedyny problem to Auto na Semi. Jednak po przeczytaniu kilku tematów dot. tego zjawiska jestem pewny że jest to zbyt luźna sprężynka płytki selektora. A więc biorę się w tym tygodniu do ponownego rozłożenia i okaże się czy miałem racje :icon_smile: Edited October 30, 2012 by Johny125 Quote Link to post Share on other sites
tomaszko Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Witam, tez mam HK AGMu, wiadomo chinol -.-, ale powiem szczerze jak patrze na osiągi innych markowych replik to aż tak bardzo nie odbiega. No dobra minimalnie :icon_biggrin: (zaraz pewnie zostanę zjechany z czego to ja nie strzelałem itp). Powiem krotko wymieniłem: lufę na ~50cm :icon_biggrin:, komorę na jednoczęściowa, gumkę, batke na lipo 7,4 , wtyki na t-conektory i jestem fch*j zadowolony. Jedyne co mnie denerwowało jak ją dostałem (kupiłem używkę) to luzy -.- masakra była, ale jakoś sobie poradziłem, co do zgodności z oryginałem.. kształtem może i tak :icon_biggrin: ale co do oznaczeń <lol2> zdecydowanie nie :icon_biggrin:, myślę jeszcze nad wymianą kolby na Magpula ale to za jakiś czas. Ogólnie moim zdaniem replika na 4+ :icon_smile:. Polskich znaków już się nie będę czepiał, ale na przyszłość pisz poprawnie! T. Quote Link to post Share on other sites
Johny125 Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 (edited) myśle jeszcze nad wymianą kolby na magpula ale to za jakis czas. Ogólnie moim zdaniem replika na 4+ :icon_smile: Właśnie. Też o tym myśle bo ta kolba jednak troche psuje ogólny wygląd. jedyne co mnie denerwowało jak ja dostałem (kupilem uzywke) to luzy Chodzi Ci o luzy na przednim chwycie RIS? Edited November 2, 2012 by Johny125 Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 (edited) Witam. Właśnie jestem w trakcie tuningu HK416 AGM(ogółem to składak jest różnego rodzaju części są w środku boyi jg agm...). Wymieniłem lufę na precyzyjną KMHEAD1950 534mm 6.04mm, Gumkę HU g&g zieloną, sprężynę m130 guarder, tłok z metalowymi zębami SHS. I pojawia się pytanie gdyż mam cylinder typu bodajże 1 z otworem z boku . Gdy wymienię go na typ 0 zmieni się dużo prędkość wylotowa kulki i zasięg? Gdyż moim zdaniem powinno to strzelać lepiej. Albo ew. wymieniłbym jeszcze do tego zestaw głowic na np JBU i dysze na doszczelnioną JBU? Zmieni to dużo? Ostatecznie planowałbym wstawić tam BORE UP od Guardera. Jak jest ktoś wstanie doradzić co jeszcze warto wymienić żeby to lepiej strzelało to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam!! Edited December 29, 2012 by NooBSaiboT Quote Link to post Share on other sites
bodzio_69 Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Cześć :) Moim zdaniem konieczna jest wymiana cylindra na dedykowany do tak długich luf czyli Typ 0. Co do wymiany głowic ja bym kupił odrazu Bore-up jak nadal nie bd zadowalał Cię lot kulki :) Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts