therifleman07 Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 (edited) Witam. Mam pytanie do forumowiczów. Ostatnio (no już dobre 2 miesiące) stałem się posiadaczem pakietów Li-Po 7,4V 1200 mAh PoweBean. Ładowałem go 22 grudnia i od tamtego czasu nawet go nie podłączałem do repliki, modelu itp. Moje pytanie- czy gdy teraz (za 3 dni) pójdę z nim na strzelankę, wytrzyma ? Ogólnie czy pakiety gdy długo leżą też tracą energię. Przepraszam, ale komuś wyda się to głupie lecz dosyć późno na Li-Po się zdecydowałem i nie jestem w tym temacie rozeznany. Pozdrawiam Dodam ,że używam wtyków T-Deans a sprężyna to 120 (chyba) ;/ Edited February 5, 2012 by therifleman07 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 weź multimetr i sprawdź napięcie pakietu. Quote Link to post Share on other sites
therifleman07 Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Niestety go nie posiadam. Ale dodam ,że rof jest teraz jak sprawdzałem większy niż w 9,6V NiMh. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 ale jaki nimh ? Podawajcie konkretne baterie. bo moze to być na ogniwach 2/3A 1100mAh, albo i na ogniwach 3600mAh RC. Precyzyjnie! Quote Link to post Share on other sites
therifleman07 Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Teraz na tym PowerBeanie 7,4V 1200mAh jest rof większy niż na firefoxie 9,6V 4000mAh. Quote Link to post Share on other sites
piotrekltk Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Przede wszystkim kup miernik za 15-20zł i to Ci uratuje dupsko(no dobra może pakiet..), a potem przeleć temat o LiPo. Quote Link to post Share on other sites
czaja135 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Pakiet na pewno stracił trochę mAh ale naprawdę niewiele. LiPo tracą mAh podczas leżakowania lecz w bardzo małym stopniu. Mogłeś tego 22 grudnia zrobić tryb przechowywania a dzień przed strzelanką go podładować. Tryb przechowywania powinno się robić raz na miesiąc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts