bartosz8462 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Witam, mam pare pytań odnośnie repliki G608...mam ją od ponad miesiąca i chcę dokupić do niej pare akcesoriow. Ale najpierw chcę się o niej trochę dowiedzieć. Od razu mowię ze nie znam się na budowie broni, dlatego sam nie bede jej czyscił ani smarował części wewneteznych. Wiec to moje pytania: 1. Czy do tej repliki bedzie pasowal magazynek od M4? 2. Co jaki czas powinienem ją smarować i czyscić lufę? 3. Czy strzelanie w niskiej temperaturze jej szkodzi? (Strzelalem przy -12) 4. Czy strzelanie w deszczu lub sniegu skraca zywotność repliki? To są pierwszorzędne pytania, jak jeszcze sobie coś przypomnę to będę pytal..z góry dziekuję za odpowiedź. Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Wszystko jest na forum , więc :szukaj: . Link to post Share on other sites
Didi Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 1. Tak, ale musisz mieć adapter. 2. Raz na miesiąc wystarczy. 3. Nie wiem. 4. Nie, chyba, że woda dostanie się do silnika. Link to post Share on other sites
bartosz8462 Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 (edited) No przeglądalem forum ale nie mogę znaleźć calkowicie tego co chcę. Nie znalazlem tematu odnośnie mojej repliki. Zazwyczaj jest o AK lub Serii M. A ja chciał bym się dowiedzieć właśnie takich szczegułów o jakich napisałem. A dziękuję za odpowiedź, będę później także pytał. Edited February 6, 2012 by bartosz8462 Link to post Share on other sites
arend Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Witam, mam pare pytań odnośnie repliki G608...mam ją od ponad miesiąca i chcę dokupić do niej pare akcesoriow. Ale najpierw chcę się o niej trochę dowiedzieć. Od razu mowię ze nie znam się na budowie broni, dlatego sam nie bede jej czyscił ani smarował części wewneteznych. Wiec to moje pytania: 1. Czy do tej repliki bedzie pasowal magazynek od M4? 2. Co jaki czas powinienem ją smarować i czyscić lufę? 3. Czy strzelanie w niskiej temperaturze jej szkodzi? (Strzelalem przy -12) 4. Czy strzelanie w deszczu lub sniegu skraca zywotność repliki? To są pierwszorzędne pytania, jak jeszcze sobie coś przypomnę to będę pytal..z góry dziekuję za odpowiedź. 1. Tak jak dizip pisze. Ale mam lepsze wiadomości. Można kupić magazynki do g36 firmu JG i będą pasowały bez adaptera. 2. Codziennie. Czystość broni świadczy o właścicielu. A między codziennym czyszczeniem należy zalać lufę towotem, gera solejem silnikowym. Całość zawinąć w nasyconą naftą szmatę i zakopać. 3. Oczywiście że szkodzi. Każde strzelanie niszczy replikę. powoduje zużywanie się sprężyn, lufy, trybów w gerboxie. 4. Tak jak powyżej. Woda z deszczu i śniegu powosuje przyspieszone utlenianie się metali a kwaśne deszcze niszczą plastiki. A tak na poważnie: 1 Magi do emek pasują tylko po założeniu adaptera. 2. Po strzelaniu warto przeczyścić lufę czystą szmatką założoną na wycior. Osobiście nie polecam oliwienia lufy w trosce o czystość gumki hopa. Więcej danych znajdziesz w temacie ogólnotechnicznym. 3. To zależy od jakości repliki. Acz niskie temperatury niekożystnie wpływają na elastyczność i ZnAlu i ABSu w chińskich replikach. Uszkodzenie może się zdażyć acz nie musi (strzelałem wielokrotnie z cymko 031 na większych mrozach i problemy dotyczyły tylko baterii) 4. Oczywitą rzeczą jest że wilgoć nie służy elektryce. Mogą pojawić się problemy z śniedziejącymi stykami. Ale też nie odrazu. Oczywście trzeba unikać zanurzania repliki w kałużach. Link to post Share on other sites
Recommended Posts