ponczyslaw Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Witam Potrzebny mi jakiś prosty i szybki sposób na wyciągnięcie przewodów na kolbę w Rk-01 boyi'a. Gdzie najlepiej nawiercić/spiłować pokrywę (lub inne miejsce) ?? Podziękował za konstruktywne odpowiedzi :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Wziąłem do ręki RK i moim zdaniem najlepiej by było wywiercić dziurę z tyłu pod GB tz. jak złożysz kolbe to widać GB i możesz to zrobić pod nim . Nie rozwiercaj pokrywy zamka bo będzie to zle wyglądać i np. woda będzie sie dostawać do środka repliki . Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 E tam, wiercenie. Pilnik w łapę i powiększasz od góry otwór na zatrzask pokrywy. Tamtędy przeprowadzasz kable. Ja w ten sposób wywaliłem se na kolbę lipola ;) Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 (edited) Musisz zrobić coś takiego pilnikiem najlepiej: Edited February 19, 2012 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
ponczyslaw Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 (edited) Iliganckło :icon_biggrin: Właśnie takiego czegoś potrzebowałem Jakieś inne pomysły ??? Z dużą trudnością przychodzi ułożenie kabli w sposób który zaproponował Sedoro?? Szczerze będę to robił pierwszy raz :blush: Można prosić o jakiś szybki "krok po kroku" co i jak robić ?? :blush: Edited February 19, 2012 by ponczyslaw Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 (edited) Niejest to trudne ale musisz mieć kable o grubszej izolacji. Miałem głosnikowe i modelarskie to pękały jak się kolbe skladało/rozkładało. Na szczęscie znalazłem niskooporowe o grubej izolacji. Pokombinujesz trochę i powinno Ci wyjść. :blush: edit: Jako że mam pełnowymiarowe suwadło to kable idą tak: Ten kabel co pogórze idze to siedzi w romku co imitacja suwadła chodzi: Edited February 19, 2012 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
ponczyslaw Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 Przeogromne PODZIĘKOWAŁ :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts