Czterech Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 (edited) Dopiero zaczynam z Airsoftem, cały sprzęt mam i muszę kupić ochronę oczu. Na bezpieczeństwie nie chcę oszczędzać więc mam fundusze tak do 300zł. Znalazłem 2 interesujące mnie google i tu pojawia się pytanie - które lepsze? Jakie są ich wady i jakie zalety? (Okularów póki co nie noszę, jedynym "problemem" jest to że mój nos jest większy(wyższy) niż przeciętny a operacje będę miał dopiero za rok -2 wiec chciałbym aby były też wygodne) Edited February 26, 2012 by Czterech Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Weź MSA RACERS za 30PLN (przynajmniej dają pełną ochronę balistyczną) Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Ktoś ma 300 zł na GOGLE, a Ty polecasz OKULARY za 30 zł. Zlituj się i wyjdź. Wileyów nie używałem, za to używałem Revisionów Desert Locust, Bolli X800, zdarzyło się NVG no i mogę wystawić jako taką opinię. Gogle pokroju ESS NVG czy Pustynnej Szarańczy to swego rodzaju kondomy na twarz. Dopóki nie wyrwiemy gąbek będą parować, po wyrwaniu pewnie też (osobiście nieźle się pocę i gogle tego typu niewiele dają). Gogle pokroju X800 mają świetną wentylację, ale przed burzą piaskową nie ochronią (pytanie tylko czy tego potrzebujesz). To jedne z niewielu gogli, które parują w naprawdę niewielkim stopniu po 2 latach użytkowania i całkowitym zdarciu firmowego antifoga. Wyboru dokonaj sam. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 (edited) Witam Lepsze gogle ze słabszymi szkłami niż okulary z mocniejszymi Ciekawe rozumowanie, To ma być ochrona przed kulkami czy piaskiem? Jeśli chodzi o wygode to tylko okulary Edited March 11, 2012 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Dżizas. NVG czy Desert Locust wytrzymają strzał ze strzelby gładkolufowej z kilku metrów. Nie wiem jakich replik używasz u siebie, ale gratuluję rozumowania. Quote Link to post Share on other sites
Czterech Posted March 11, 2012 Author Report Share Posted March 11, 2012 cóż bardzo mnie zaciekawiła informacja o bollex800 może ktoś coś o nich jeszcze dodać ? Quote Link to post Share on other sites
Sturmer Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Miałem Bolle X800, parowały. Mam NVG TurboFan - parują przy większym wysiłku szczególnie jak biegam w hełmie- i drugi bieg wiatraka nie pomaga,po wyrwaniu gąbek może jest trochę lepiej. W chwili obecnej praktycznie gogli nie używam. Przerzuciłem się na okulary ESS Ice, do tego maska stalker,a nie żadne neopreny i arafatki i jak na razie ten zestaw w miarę się sprawdza. Dodam, że przy wysiłku dość obficie się pocę. Quote Link to post Share on other sites
Czterech Posted March 31, 2012 Author Report Share Posted March 31, 2012 pogadałem z paroma znajomymi którzy też "siedzą" w ASG i podzielili się na 2 "obozy" NVG i x800 no i teraz mam problem ;/ chodzi mi o kwestię wygody i parowania - jak sądzicie które lepsze ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Napisałem wyżej... NVG - wygodne, parują bardziej X800 - minimalnie mniej wygodne, parują mniej Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts