Makyaveli Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Witam. Mam pytanie odnośnie repliki http://www.military.pl/sig-sauer-556-shorty-aeg-blow-back-king-arms-ka-ag-23-_10500t.html chodzi mi dokładnie o blow back, czy jest łatwo uszkodzić w trakcie użytkowania i czy w ogóle opłaca sie kupowac ta replike. Quote Link to post Share on other sites
Gembu Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Cześć, posiadam taką replikę. Z zewnątrz wygląda świetnie, odnośnie działania to cóż... m4 KWA pracuje lekko mówiąc bardziej "aksamitnie". Jak zostało napisane w teście gearbox trochę chrobocze i faktycznie tak jest, ponoć podkładkowanie załatwia sprawę ale u siebie zrobię jak gwarancja się skończy. EBB pracuje całkiem sympatycznie, nie wiem czy łatwo uszkodzić, mój na razie działa :cool:. W razie potrzeby można go wyłączyć co prawdopodobnie zaoszczędzi nieco zużywanie się elementów GB no i replika będzie "nadawała" trochę ciszej. EBB dosyć głośno stuka :wink: ( proces wyłączania jest opisany w instrukcji producenta ) Osobiście uważam, że za obecną cenę warto. Giwerka współpracuje z e-mkowymi magami wiec wybór spory i ceny przyzwoite, a jednak jest to coś innego :biggrin: Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Na portalu jest dość kompleksowy test: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/61149 Quote Link to post Share on other sites
Gembu Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 (edited) Odgrzeje troszkę temat, co prawda nie dokładnie w kwestii DMR-a ale SIG 556 SHORTY. Planuję nieco wzmocnić swojego KA tak by był bardziej akuratny do działań leśnych. Myślę, że sprężynka tak w okolicy M120 w zupełności wystarczy, pytanie czy stockowe bebechy i silnik pochodzą na Guarderowskiej ? EBB wyłączyłem i nie zamierzam używać. Jestem gotów powymieniać ewentualnie jakieś elementy w GB. Co polecicie i jakich firm żeby się za bardzo nie wykosztować ? ( :icon_idea: Być może opłaci się wstawić cały kompletny zestaw od ICS-a ? Mam wrażenie, że może pasować, nawet ma te nieszczęsne, dziwne sanki silnika. Niestety w tym przypadku koszt nie jest mały i nie wiem czy "warty świeczki" za taką kasę Klik ) Dodatkowo chcę wymienić lufkę na jakąś preckę 363mm ( stąd ciśnienie na ograniczenie wydatków związanych z GB ) Aaaa i jeszcze dodam, że w odróżnieniu od informacji podanych w teście Shortiego Tu, mój egzemplarz posiada cylinder typu 2. Pozdr. Edit. Jeśli będzie bardzo kolidowało z działem ( nie dopatrzyłęm się że dot. karabinów wyborowych only ) to prośba o przeniesienie do tuningu. Dzięki. Edited March 19, 2012 by Gembu Quote Link to post Share on other sites
mateo1234 Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Panowi nikt inny nie ma/spotkal sie z ta bronia? Zastanawia mnie jak wyglada po przestrezlaniu paru paczek kulasow- jak zuzycie GB? Co tzreba, co mozna a czego absolutnie nie da sie wymienic? Najbardziej martwia mnie te niestandardowe czesci gb;/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts