Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Początek przygody z ASG

Recommended Posts

Już od jakiegoś czasu czytam co nieco na temat ASG i wszystkiego co z nim związane.

W końcu zebrałem się w sobie, uzbierałem potrzebne pieniądze, przeczekałem zimę i doszedłem do wniosku, że czas najwyższy dokonać zakupu.

Kiedy ostatni raz czytałem coś na temat dobrych replik dla początkujących, to doczytałem się, że CM.028 jest jedną z lepszych jak na tę cenę i taką zamierzam właśnie kupić.

Problem mój jednak nie leży w wyborze repliki. Są to raczej sprawy poboczne ale cały czas ważne.

1. Zamierzam dokonać zakupu ze strony taiwangun.com

Czy jest to strona, z którą nie powinienem mieć jakiś problemów?

2. Jakie okulary/google powinienem wybrać?

3. Jakie kulki powinienem wziąć?

5. http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-028.html

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-028-a-tactical.html

Czy jedyna różnica między nimi znajduje się tylko w wyglądzie (i szynach RIS)?

6. Przeżyję na polu bitwy bez wymiany gumek/luf/akumulatorów czy innych chociaż przez pierwszych kilka miesięcy? :icon_biggrin:

7. Jakieś inne rzeczy o których zapomniałem/powinienem wiedzieć?

Powinieneś wiedzieć że Google są dobre ale nasza szukajka jest lepsza. Powinieneś wiedzieć też że bardzo cenimy własny wkład w wyszukiwanie informacji. Przynajmniej na tak proste pytania.

I jeszcze powinieneś zapoznać się z Regulaminem Forum jak również z zanajdującym się w tematach przyklejonych tego działu Poradnikiem dla Początkujących.

Arend

Edited by arend

1. raczej nie powinno być problemów, jest to polecany sklep

2. jak najlepsze, na bezpieczeństwie się nie oszczędza

3. jeżeli będziesz kupował na taiwangun to P&J dają radę

5. jedyna różnica to wygląd

6. jeżeli akumulator który dostaniesz z repliką będzie działał to tak

7. ucz się też na cudzych błędach

7. Jakieś inne rzeczy o których zapomniałem/powinienem wiedzieć?

Tak. I dziwne, że nikt Ci jeszcze nie odpowiedział. (Edit: No matheoo41 mnie wyprzedził w czasie pisania :icon_biggrin: )

Powinieneś jeszcze trochę przeszukać/poczytać forum, gdyż wszystkie odpowiedzi na twoje pytania już na nim są w odpowiednich działach. Udało Ci się z repliką, pewnie uda Ci się z resztą.

Na głównej stronie pojawiły się także ostatnio liczne poradniki dla "zielonych" (m.in. o kulkach i inne) - warto je przeczytać.

Edited by PitBear

1. W dziale "Sklepy" masz potężny wątek z opiniami klientów o Taiwangun.com . Jest to sklep godny zaufania.

2. Atestowane. Zerknij do działu "Ochrona oczu i twarzy". Nie bierz nic z oferty Taiwangun.

3. 0,25g. P&J Premium będą wystarczające.

4. Z chęcią bym odpowiedział na to pytanie.

5. Tak.

6. Tak. Masz szczęście, bo idzie wiosna więc temperatury będą wyższe. Miej świadomość, że używając standardowej ładowarki możesz (ale nie musisz) uszkodzić akumulator z kompletu. Zapoznaj się z wzorem na czas ładowania akumulatora.

7. Czerp przyjemność z gry. Zapoznaj się z zasadami swojej lokalnej społeczności.

Pozdrawiam.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...