mati229 Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Witam. Jakiś czas temu postanowiłem wymienić sprężynkę od spustu w mojej Berettcie, lecz przy rozkładaniu wszystko mi się rozleciało i teraz nie wiem jak założyć jeden element, przez co przy jedynym możliwym sposobie złożenia jaki przychodzi mi do głowy zaworek gazu w magazynku nie zostaje wciśnięty, tylko ten "młoteczek" zsuwa się z niego w górę oraz nie cofa się przy napinaniu cyngla. Jest to chyba element 69 z instrukcji. Zdjęcia poniżej. JPG1 JPG2 JPG3 Bardzo proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Źle zamontowany element 31 i sprężynka 69. Zamontuj tak jak w instrukcji oraz nie zapomnij o sprężynce 65. Quote Link to post Share on other sites
mati229 Posted February 29, 2012 Author Report Share Posted February 29, 2012 (edited) Ja mam dużo czasu. 0:16 element 31, 0:27 sprężynka 65, 0:40 element 32, i dalej kombinacje z 69 (:icon_razz2:) i cynglem. Na podstawie tego "explosion" trochę logiki złożyłem wszystko inne, ale nie mogę za nic dojść gdzie i jak wchodzi ta sprężynka. Edited February 29, 2012 by mati229 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Ramię sprężynki ma wchodzic w zbijak zaworu w jednym miejscu, nie mam teraz beretki pod ręką ale z pamięci tak własnie to mialo być jakoś. Quote Link to post Share on other sites
mati229 Posted February 29, 2012 Author Report Share Posted February 29, 2012 (edited) To ramie z zagiętą końcówką tak? To je właśnie wsadzałem w tą dziurkę na środku zbijaka (jeśli dobrze myślę że o to chodzi) a drugie opierało się o środek cyngla tak że przy nie napiętym cynglu stykało się z tylną częścią tego zbijaka. Tylko że jak tak zrobiłem to ten zbijak latał w górę i w dół, a przed tym jak go rozebrałem żeby wymienić tą sprężynkę to siedział sztywno jednym miejscu tak że naciskał na zawór. Może ta sprężynka nie jest kompletna? EDIT: Dobra przyznam się do błędu... Mianowicie sprężynkę wkładałem dobrze, a mój problem był spowodowany zużyciem elementu 31 który blokuje dobijak, po prostu jest przetarty i dobijak się po nim ślizga. Dopiero teraz zorientowałem się do czego to służy, ale moje pytanie brzmi: Gdzie mogę to kupić? Na stronie Tokyo Marui znalazłem tylko dobijak Edited March 6, 2012 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 I jest: http://www.uncompany.com/pageproductdetails.asp?prodid=7995 szkoda, że nie w PL. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts