Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Zrobiłem dwa zamówienia w tym samym sklepie (podobne wagowo i gabarytowo) w praktycznie tym samym czasie - obydwie w opcji poczta lotnicza. Jedną wysłali mi przy pomocy starej dobrej poczty z Hong-Kongu, a drugą przy pomocy... Swiss Post. Efekt jest taki, że pierwsza przesyłka (poczta HK) jest już w Polsce, a druga - według śledzenia przesyłki, wylądowała na razie w... Zurychu.

Czy ktoś miał do czynienia kiedykolwiek ze Swiss Post, przy przesyłce z Hong-Kongu? Ile może potrwać przesłanie tego do Polski (z Zurychu)?

Jak na razie to nie wykazali się jakaś porażającą prędkością, bo od informacji iż przesyłka wyleciała z HK, do informacji o tym, że dotarła do Zurychu minęło jedynie 8 dni... Na dodatek na tym kończy się opcja śledzenia przesyłki, gdyż "Our delivery partners in the destination country have unfortunately not provided us with any consignment incidents".

miałem do czynienia ze SwissPost przy realizacji przesyłek z HK.

Przesłanie do Polski z Zurychu to 2 (najszybciej) do 8 dni (najdłużej).

Dziura w śledzeniu przesyłki na stronach SwissPost wynika z problemów w udostępnianiu danych przez Pocztę Polską (raz działa - raz nie :( ).

Poczekaj te 4 tyg i jak nie dotrze to reklamuj u nadawcy.