PitBear Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 Witam! Zrobiłem dwa zamówienia w tym samym sklepie (podobne wagowo i gabarytowo) w praktycznie tym samym czasie - obydwie w opcji poczta lotnicza. Jedną wysłali mi przy pomocy starej dobrej poczty z Hong-Kongu, a drugą przy pomocy... Swiss Post. Efekt jest taki, że pierwsza przesyłka (poczta HK) jest już w Polsce, a druga - według śledzenia przesyłki, wylądowała na razie w... Zurychu. Czy ktoś miał do czynienia kiedykolwiek ze Swiss Post, przy przesyłce z Hong-Kongu? Ile może potrwać przesłanie tego do Polski (z Zurychu)? Jak na razie to nie wykazali się jakaś porażającą prędkością, bo od informacji iż przesyłka wyleciała z HK, do informacji o tym, że dotarła do Zurychu minęło jedynie 8 dni... Na dodatek na tym kończy się opcja śledzenia przesyłki, gdyż "Our delivery partners in the destination country have unfortunately not provided us with any consignment incidents". Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 miałem do czynienia ze SwissPost przy realizacji przesyłek z HK. Przesłanie do Polski z Zurychu to 2 (najszybciej) do 8 dni (najdłużej). Dziura w śledzeniu przesyłki na stronach SwissPost wynika z problemów w udostępnianiu danych przez Pocztę Polską (raz działa - raz nie :( ). Poczekaj te 4 tyg i jak nie dotrze to reklamuj u nadawcy. Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Jeśli przesyłka jest już w Zurychu to powinna do Ciebie dotrzeć w przeciągu paru dni, bez obaw. Zgaduję, że zamówiłeś pakiet lipo w sklepie HobbyKing. Co do śledzenia przesyłki, sprawdzaj na bieżąco numer nadania na stronie http://sledzenie.poczta-polska.pl/ Jak tylko znajdzie się w Polsce, zaskoczy. Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted March 2, 2012 Author Report Share Posted March 2, 2012 Zgaduję, że zamówiłeś pakiet lipo w sklepie HobbyKing. Dokładnie tak. Troszkę mnie to zaskoczyło, bo z RSOV wysłali już dwa razy LiPo normalnie pocztą HK. Wielkie dzięki za infromacje. No to czekam... Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted March 3, 2012 Author Report Share Posted March 3, 2012 No i przesyłka dotarła do Polski. 29.02 była jeszcze w Zurychu - 03.03 - w Warszawie. Co ciekawe - przesyłka z poczty HK jest traktowana jako list polecony priorytetowy, a ta ze Swiss Post - jako list polecony ekonomiczny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts