Jaszcząb Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 http://repliki-broni.eu/RPG_76_KOMAR-10.html Miał ktoś do czynienia z tym granatnikiem? Na forum nic o nim nie ma, a sama replika mnie zaciekawiła. Awaryjna jest? Widział ktoś w realu jak ona strzela? Pytam z ciekawości. Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Nie skłamię jak ci powiem, że gdzieś tu na forum lub na jakimś innym widziałem zdjęcia w akcji, wytęż się a na pewno znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted March 2, 2012 Author Report Share Posted March 2, 2012 (edited) Na forum jest filmik przedstawiający jak to strzela, ale chodziło mi o to, czy ktoś to osobiście widział w akcji. Czy wystrzał robi wrażenie, czy te gwarantowane przez producenta 30 metrów to lobem i to ledwo, czy na spokojnie i w miarę po prostej. Takie tam. :) Jeszcze nie widziałem innej wyrzutni (takiej do ASG) strzelającej czy innym niż kulki. Edited March 2, 2012 by Helikon Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Jest kilka replik strzelających piankowymi kulami/"rakietami" ale nie o tym mowa, zresztą jak na tych dwóch filmikach mogłeś zobaczyć ten lot jest jako taki i jak dla mnie poza walorami wizualnymi i pożytecznością w reko czy do ozdoby nie użyłbym tego w "boju", co do awaryjności nie sądzę aby były problemy gdyż jest to stosunkowo prosty układ (według mnie), jednakowoż są to tylko domysły. Tyle mogę w tym temacie powiedzieć... Btw. Nie sądzę aby to miało kopa, a ten cały "klimat", w końcu to replika i od tego właśnie jest.A i co do zasięgu, to również temperatura otoczenia ma wpływ więc o tym nie zapominajmy. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted March 6, 2012 Author Report Share Posted March 6, 2012 Dzięki za zainteresowanie. Jak ktoś miał do czynienia z tą repliką, fajnie by było gdyby coś powiedział na jej temat (zasięg, wrażenia ze strzelania itp.). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts