ojabun Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 (edited) Witam, chcĘ stworzyĆ sobie dobrĄ snajperkĘ swd. Szukam bazy do pracy i nie wiem co robiĆ. Mam na podstawĘ bez celownika, montaŻu, pasa kolo 1,5 - 1,6 tys. Znalazlem karabin od ca ale brat zaczĄŁ na mnie krzyczeĆ Żeby nie brac elektryka tylko szukaĆ sprezyny? Bo na zlotach sie drĄ, nie wpuszczaja itd. Zaproponujcie cos ;) Proponuję zacząć pisać poprawnie po polsku. Arend Edited March 4, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Dozbierałbym więcej i kupiłbym to: http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Sniper_Rifles_Real_Sword_Real_Sword_RS_SVD_AEG_font_color_red_Pre_order_font.htm Quote Link to post Share on other sites
ojabun Posted March 3, 2012 Author Report Share Posted March 3, 2012 (edited) Wolałbym jednak nie przekraczaĆ budzetu i kupiĆ u nas w kraju. Edited March 4, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 (edited) Tanie i do dopracowania jest SWD od A&K (spring), albo SWD od RS (spring) Edited March 4, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
ojabun Posted March 3, 2012 Author Report Share Posted March 3, 2012 (edited) A jak to jest, iŚĆ w elektryka czy raczej skupiĆ siĘ na poszukiwaniu sprĘŻynki? Edited March 4, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Sprężyna ma większe możliwości tuningowe. Tuningowany elektryk jest na ogół słabszy od dopracowanego springa. Więc polecam sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 (edited) A&K jest dobre i nie drogie w tuningu w porównaniu do RSa ale naciąganie mocnej sprężyny jest dość męczące Zuko0 dlaczego sądzisz że spring jest lepszy? Jest na pewno tańszy ale przeładowywanie za każdym razem jest mniej praktyczne niż pociągnięcie jedynie za spust. W elektryku i springu możesz wymienić lufę na PDI springa na m190 czy jakiegoś innego albo dobrą gumkę więc gdzie widzisz słabość elektryka jako karabinu precyzyjnego? W elektryku tylko części się szybciej zużywają. Jeszcze jedno pytanie jest SWD RS SPRING?? ojabun jeśli jesteś zainteresowany SWD który nada się na snajperkę to masz kilka propozycji: SWD RS elektryk drogi ale bardzo dobrze wykonany piękne drewna dobry GB SWD A&K spring tani bardzo koło 300zł bardo popularny łatwy w tuningu ale naciągnięcie sprężyny w nim nie jest tak miłe jak w 4taktach dużym plusem jest cena karabinu i jego tuningu SWD A&K elektryk niedawno się pojawił nic na jego temat nie wiem na forum możesz poszukać jakiś info SWD CYMY elektryk podobno kopia RSa z wypowiedzi chłopaków na forum da się z tego zrobić dobrą snajperkę gunfire miał w ofercie tuningowaną wersie SWD Atoz spring drogi i aktualnie chyba niedostępny jest nowy SWD JG hehe jakaś mutacja kałacha ze zmielonym psem razem z budą Kiedyś był jakiś gazowy SWD ale podobno był bardzo awaryjny i już nie jest produkowany Na forum możesz poszukać info o SWD A&K przerabianych na GAZ(mam takie do sprzedania) Edited March 3, 2012 by SnajperSWD Quote Link to post Share on other sites
fifibezon Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 A&K jest dobre i nie drogie w tuningu w porównaniu do RSa ale naciąganie mocnej sprężyny jest dość męczące Zuko0 dlaczego sądzisz że spring jest lepszy? Jest na pewno tańszy ale przeładowywanie za każdym razem jest mniej praktyczne niż pociągnięcie jedynie za spust. W elektryku i springu możesz wymienić lufę na PDI springa na m190 czy jakiegoś innego albo dobrą gumkę więc gdzie widzisz słabość elektryka jako karabinu precyzyjnego? W elektryku tylko części się szybciej zużywają. Jeszcze jedno pytanie jest SWD RS SPRING?? ojabun jeśli jesteś zainteresowany SWD który nada się na snajperkę to masz kilka propozycji: SWD RS elektryk drogi ale bardzo dobrze wykonany piękne drewna dobry GB SWD A&K spring tani bardzo koło 300zł bardo popularny łatwy w tuningu ale naciągnięcie sprężyny w nim nie jest tak miłe jak w 4taktach dużym plusem jest cena karabinu i jego tuningu SWD A&K elektryk niedawno się pojawił nic na jego temat nie wiem na forum możesz poszukać jakiś info SWD CYMY elektryk podobno kopia RSa z wypowiedzi chłopaków na forum da się z tego zrobić dobrą snajperkę gunfire miał w ofercie tuningowaną wersie SWD Atoz spring drogi i aktualnie chyba niedostępny jest nowy SWD JG hehe jakaś mutacja kałacha ze zmielonym psem razem z budą Kiedyś był jakiś gazowy SWD ale podobno był bardzo awaryjny i już nie jest produkowany Na forum możesz poszukać info o SWD A&K przerabianych na GAZ(mam takie do sprzedania) Jestem prawie pewien, że przedmówca miał na myśli swd od Atoz Armament'a. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Co jest takiego cudownego w ATOZie?? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 ATOZ jest lepiej wykonany. SWD A&K nie jest do końca łatwy w tunningu. Łatwy jest dla osoby dobrze obeznanej w temacie. SWD Cymy w łapach nie miałem ale skarżą się na wykonanie ZnAl. Nie wspomniałeś jeszcze o SWDS Aresa. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 SnajperSWD . Czy w replice elektrycznej wstawisz m220??, bo w springu tak. Pod tym względem spring jest lepszy, a na dodatek jest w klimacie. :D Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 (edited) Nie uważam go za pełnowartościowe swd, chociaż jeśli na liście umieściłem to coś od JG to i ARESa mogłem wpisać (zapomniałem). Muszę przyznać że Atoz jest lepiej wykonany ale zamiast jego wolał bym pomyśleć o dozbieraniu kasy do RSa i mieć półautomatyczny ogień. Atoz też jest ciężki w naciąganiu więc nie widzę sensu wydawać tak dużych pieniędzy na niego. Osoby które chcą się brać za tuning jakiej kolwiek repliki powinny przynajmniej co nie co o tym poczytać. Z aktualnie dostępnych SWD stalowych jest jedynie elektryk CA o którym było już na początku i RS z tych 2 wolał bym RS bo jest lepiej przystosowany do tuningu mocowego. Jeżeli miał bym się zmieścić w kwocie którą dysponuje autor kupił bym pewnie A&K i zrobił go na jakieś 620 fps z dobrą precką od prometheusa i nową czeską komorą i jeszcze by coś zostało albo CYME bym kupił bo RS chyba aktualnie jest u nas niedostępny i przekracza budżet. Zuko0 odpowiedz mi tylko na pytanie do kogo będziesz strzelał z repliki ze sprężyną m220?? A w dodatku największa jaką widziałem seryjnie produkowana to m210 i m210++. Do elektryka bez problemu wstawię każdą sprężynę najwyżej będę musiał się liczyć że części szybko będą się zużywały. Jaki klimat jest w springu? Prawdziwe SWD to pół automat. Jeszcze jedno pytanie ile niby taka sprężyna da mocy?? Sorry edytuje jeszcze bo zapomniałem zapytać jak naciągniesz niby takiego springa nie wspominam już o pozycji leżącej. Edited March 3, 2012 by SnajperSWD Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 (edited) Zuko0 myślę iż V2 Long G&P by pociągnął M220 :huh: Co do klimatu to się zgodzę czterotakt to jest to :icon_biggrin: A, co do SWD to ja bym jednak zbierał na RS'a, bo głupio by było wydać 1600 na cymę i się wkurzać, że mam drewna brzydkie, itp. Edited March 3, 2012 by kacper111 Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 SnajperSWD . Czy w replice elektrycznej wstawisz m220??, bo w springu tak. Pod tym względem spring jest lepszy, a na dodatek jest w klimacie. :D ... Przyjacielu - to gratuluje pomysłu wstawiania 220 do SWD. Nie ma znaczenia czy wciśniesz to do A&K czy do Atoza. Jak przeczytasz wątki w tym dziale - związane z SWD - to zrozumiesz o czym piszę a o czym Ty nie masz pojęcia. Po pierwsze przeczytaj cały - zaznaczam CAŁY - temat o SWD A&K. Wyprostuje to Tobie resztę "dziwacznych" pomysłów. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 KACPER111 zawsze zostają nam wzmocnienia z kwasówki:D Więc bez problemu możemy wstawić. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_161_306&products_id=5398&name=PDI_-_Sprezyna_APS_240 - na przykład TO jest m240 Ale w ogóle repliki sprężynowe są lepszą bazą pod snajpe. ile strzałów wytrzymał by ten gb?? tysiąc może... a snajpa myślę że z 3k na spokojnie. ... Przyjacielu - to gratuluje pomysłu wstawiania 220 do SWD. Nie ma znaczenia czy wciśniesz to do A&K czy do Atoza. Jak przeczytasz wątki w tym dziale - związane z SWD - to zrozumiesz o czym piszę a o czym Ty nie masz pojęcia. Po pierwsze przeczytaj cały - zaznaczam CAŁY - temat o SWD A&K. Wyprostuje to Tobie resztę "dziwacznych" pomysłów. No wybacz wiem że średnica sprężyn się nie zgadza, ale można zrobić inna prowadnice np u tokarza??, a po drugie miałem SWD i wiem ze w nim da się wszystko zrobić. Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Lecz to nie ma sensu :biggrin: ponieważ rzadko kiedy można się wybrać na jakąś bitwę z repliką powyżej 600fps. Na M150 i V2 Long powinno być około 600 :icon_biggrin: , a na M220 :icon_eek2: aż strach się bać. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Z tego co kojarzę to ta sprężyna nie da nam więcej FPS niż guarder m190 więc po co coś takiego wstawiać(jeśli się mylę to mnie poprawcie). Jeżeli ktoś jest fanatykiem gigantycznych FPS to zostaje system gazowy naciągasz jednym palcem i masz 700fps a nawet możesz wyciągnąć dużo więcej. Myślę że 3k wyciągnie taka replika bez problemu na dobrych częściach i przy dobrym użytkowaniu. kacper111 spring 220 a nie m220 więc nie ma się czego bać, chociaż osoba nieodpowiedzialna na m100 może wyrządzić wiele szkód. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 (edited) Uwielbiam czytać wypowiedzi ludzi którzy nie mają bladego pojęcia o czym piszą, ale myślą że ich posty są bardzo mądre. Edited March 3, 2012 by Tomaszek123 Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Ale po co więcej niż 600 ? na rynku nie ma dobrych kulek o wagomiarze 0.36 w górę, więc czy jest sens pakować to 700, jak kulki i tak będą psuły efekty wsadzania luf precyzyjnych, komór hopa, itp. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 kacper111 ja piszę tylko teoretycznie o mocy którą da się uzyska( Zuko0 sprawdź czy to jest m240 czy 240 to różnica) Quote Link to post Share on other sites
ojabun Posted March 3, 2012 Author Report Share Posted March 3, 2012 (edited) Czyli np aeg od ca to dobre rozwiĄzanie? Edited March 4, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 (edited) na rynku nie ma dobrych kulek o wagomiarze 0.36 w górę, A w Polsce jest dostępne SWD RS - http://gunfire.pl/product-pol-1152191819-DropZone-Replika-karabinu-wyborowego-S181.html To tak na marginesie ... Edited March 3, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Nie polecam. Lepiej już pomyśleć o CYMIE albo RS jeśli to ma być AEG albo spring A&K Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Nie, ponieważ szkielety ca lubią pękać... Podsumowywując, jeśli chcesz świetny karabin wyborowy bierz rs'a, lub tańszą kopię cymy i wsadzasz porządne części. Lub jeśli wolisz spring atoza(morze dorwiesz na rynku wtórnym), bądź a&k i bawisz się w majsterkowicza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts