Simur Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Hej mam taki przypadek: g36c cyma ostatnio perfidnie się zacina tzn. na semi spust sie blokuje zupełnie, chrobocze i zero reakcji lub wchodzi do końca i nic się nie dzieje, nawet po przełączeniu na auto i oddaniu kilku strzałów problem nie znika. (auto chodzi normalnie) czasem także w trybie semi sieje kulkami jak w auto.. a czasem na semi silnik dziwnie się trzęsie w chwycie, a na auto wszystko zawsze smiga dobrze. Zdenerwowałem się i rozebrałem gb, i co znalazłem?.. pękniętą głowice tłoka, ale styki, selektor, listwa, przerywacz wszystko wygląda ok. Wymieniłem głowice pozakładałem podkładki bo były luzy i poskręcałem podłączyłem batke i wszystko w normie. Semi elegancko, auto także wszystko gra. Pojechałem na trening z chłopakami i zonk.. znów zacinka na semi albo wogóle nie chodzi, auto działa dobrze.. i już mnie trafia bo nie wiem co to jest. Wysłał bym i może na gware ale plombe zerwałem i po ptakach ktoś ma jakieś sugestie co zrobić mam? Ps. kable wyglądają ok i na innej batce dzieje się to samo.. teraz jak wróciłem do domu problem znikł.. nówka funkiel jak ze sklepu.. do czasu aż znów mnie zaskoczy. Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted March 15, 2012 Author Report Share Posted March 15, 2012 Hej mam taki przypadek: g36c cyma ostatnio perfidnie się zacina tzn. na semi spust sie blokuje zupełnie, chrobocze i zero reakcji lub wchodzi do końca i nic się nie dzieje, nawet po przełączeniu na auto i oddaniu kilku strzałów problem nie znika. (auto chodzi normalnie) czasem także w trybie semi sieje kulkami jak w auto.. a czasem na semi silnik dziwnie się trzęsie w chwycie, a na auto wszystko zawsze smiga dobrze. Zdenerwowałem się i rozebrałem gb, i co znalazłem?.. pękniętą głowice tłoka, ale styki, selektor, listwa, przerywacz wszystko wygląda ok. Wymieniłem głowice pozakładałem podkładki bo były luzy i poskręcałem podłączyłem batke i wszystko w normie. Semi elegancko, auto także wszystko gra. Pojechałem na trening z chłopakami i zonk.. znów zacinka na semi albo wogóle nie chodzi, auto działa dobrze.. i już mnie trafia bo nie wiem co to jest. Wysłał bym i może na gware ale plombe zerwałem i po ptakach ktoś ma jakieś sugestie co zrobić mam? Ps. kable wyglądają ok i na innej batce dzieje się to samo.. teraz jak wróciłem do domu problem znikł.. nówka funkiel jak ze sklepu.. do czasu aż znów mnie zaskoczy. I po problemie, ponaginałem styki, przeczyściłem opiłowałem trochę wózek styków bo miał jakieś nadlewki co mogły go blokować i teraz śmiga wszystko jak talala.. Quote Link to post Share on other sites
zovlad Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 O dzięki za odpowiedź na pytanie którego nie zdążyłem zadać :) mam ostatnio podobnie, GB jeszcze nie otwierałem, ale już wiem co robić. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 O Matko, taka bardzo polecana replika i takie "cuda"? Jakoś w moich "przestarzałych" gietacch od JG nic takiego się nie działo i nie dzieje... :maniak_jezyk2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts