minus25 Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Witam, przeglądałem co prawda forum w poszukiwaniu odpowiedzi ale znalazłem jedynie temat o beretta m9 i nie odpowiedział on na moje pytanie. Jak przerobić pistolet gazowy na full auto? Tak, wiem że prawdopodobnie będzie syfonił itd... ale mam zbędną klamkę i kilka magazynków do niej, i pomyślałem że można się tak pobawić. Replika którą mam to Sigma40f. Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Może to nie na temat, ale kup Lugera od WE. Auto masz w stock'u. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted March 10, 2012 Author Report Share Posted March 10, 2012 No niby tak, ale nie chcę kupić nowej, a sigma ma naprawdę duży magazynek, plus nie mam co z nią zrobić, bo mam inne "użytkowe" klamki. Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Pewien użytkownik miał w podpisie ,,M9 full auto - zobacz mój profil" Czy coś takiego. Nick'a tego użytkownika Ci nie podam bo nie pamiętam szukaj po tematach, albo módl się żeby wbił na ten temat i się wypowiedział. Powinien Ci pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Jakim, nie znajdzie, bo zmieniłem podpis :laugh: To było w zupełnie innej klamce i działało na zupełnie innej zasadzie. Tutaj pozostaje spiłowanie elementu, odpowiadającego za blokadę kurka (no dobra, zbijacza zaworu) po strzale tak, żeby po strzale nie zostawał z tyłu, tylko znowu uderzał. Chyba, bo na gaziakach się zupełnie nie znam, a sigmy nawet w łapie nie miałem ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Musisz sobie przerywacz spiłować. Najprościej to robić w berettach :D bo tam przerywacz jest na listwie spustowej. Ale tak na prawde nie będzie to takie całkiem prawdziwe full auto bo kurek nie będzie opadał po zamknięciu zamka tylko razem z zamkiem więc to będzie mocno nieefektywne rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted March 11, 2012 Author Report Share Posted March 11, 2012 Więc jak to będzie działało? Coś jak.. po prostu wyrzucenie całego gazu z kulkami? Czy jak? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Będzie to full auto gdzie kurek zbija zawór słabiej niż przy normalnym strzale oraz strzał pada kiedy gun jeszcze się nie zamknął (ergo- nie uszczelnił). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts