Bricux Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 (edited) Witam, przymierzam się do zakupu repliki, po przeszukaniu forum nie znalazłem wiele na temat tych replik więc teraz pytam się Was co jest bardziej opłacalne, porządniejsze, w skrócie lepsze. Prosił bym o opinie właścicieli tych replik oraz podobnych modeli, powstrzymajcie się przed postami typu "ja skłaniał bym się ku G&P". 1# http://www.casg.pl/product-pol-626-VFC-E-Series-M4-Tactical-Carbine-nowa-generacja-.html 2# http://www.casg.pl/product-pol-1212-ASG-KWA-M4-LMT-Defender-4-RIS-.html Z góry dziękuję Wam za odpowiedź. ~Bricux PS. Pomińmy też fakt że obie repliki są niedostępne. Edited March 13, 2012 by Bricux Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Serce podpowiada VFC (cudowna jakość wykonania) rozum mówi jednak KWA-bajeczny tuning i niezgorsza jakość wykonania (niewiele niższy od G&P, do KA czy VFC się nie umywa). O replikach KWA jest 31 stronicowy wątek w I klasie, polecam lekturę. Quote Link to post Share on other sites
Bricux Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 Po poszukiwaniach znalazłem troszkę o VFC, dzięki Ci Nath za skierowanie mnie na trop. Jednak jeśli jeszcze ktoś ma doświadczenia z tymi replikami zachęcam do komentarzy na ich temat. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 (edited) VFC nie jest aż takie super pod względem wykonania, jeśli chodzi o M'ki, a z bebechami są problemy. Bierz KWA albo G&P. Kolega ma M16'ke VFC, wykonanie na poziomie G&P, bebechy bardzo przeciętne, od nowości problemy z komora hopka. Szpara pomiędzy receiverami jest spora. Ja mam KWA, przeżyło bardzo dużo, wypluło już pewnie koło 20-30k kulek, wszystko jak na razie w najlepszym porządku. Wykonanie jest dobre, nie zachwyca, ale nie ma niedoróbek. Co może drażnic to brak BC, piny i oznaczenia niezgodne z ostrą. Mam SCARa VFC i jest dość awaryjny. Edited March 14, 2012 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Bricux Posted March 15, 2012 Author Report Share Posted March 15, 2012 Tak jak nath wspomniał za KWA przemawia rozum i postanowiłem skierować się ku temu rozwiązaniu. Dzięki Wam za porady i komentarze które ułatwiły mi wybór. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts