Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tryb pojedynczy, problem

Recommended Posts

Witam, dziś zakupiłem CM'e.028 A, po półtorej godzinie strzelania trybem ciągłym i pojedynczym tryb pojedynczy mi nie działa, nie można do końca docisnąć wajchy do zmieniania trybu, o co chodzi ? Czy coś może być niedokręcone ? Tryb ciągły działa znakomicie.

Edited by cartel3

Wygląda na to, że zeskoczyły Ci zębatki odpowiadające, za zmianę trybu ognia. Będziesz musiał wyjąć GB, ułożyć poprawnie te zębatki i włożyć go na nowo. Cały selektor musisz wykręcić.

Zadasz pewnie pytanie "jak wykręcić selektor" - weź do łapy nożyk, na selektorze widoczna jest taka zaślepka - podważ ją. Wykręć śrubkę i wyjmij wszystko co tam jest. Niczego nie zgub.

Następnie wykręć śrubkę z chwytu pistoletowego. Zdejmij chwyt.

Jako, że masz replikę w systemie TM, to musisz odkręcić jeszcze takie plastikowe dziadostwo, co przykrywa GB, a jest przykręcone do body. Musisz także zdjąć z tego metalową część która odpowiada za utrzymacie pokrywy zamka w miejscu.

Dodatkowo odkręcasz jeszcze śrubkę od regulacji HU.

Miłej zabawy :icon_razz2:

Gniazdo magazynka->4 śrubki->odkręcasz->dzielisz na pół pięknego "ej kej forti sewen"->odkręcasz od dołu chwyt pistoletowy (ten do trzymania przy spuście)->Teraz bierzesz tylną część i rozmontowujesz górną część-_wyjmujesz (BĄDŹ LEKKO WYCHYLASZ ŻEBY NIE BYŁO PROBLEMU) to metalowe dziwne coś na kształt pistoletu i masz na wierzchu takie zębatki,ustaw je prawidłowo aby każdy ząbek przy przekręceniu idealnie wchodził->składasz z powrotem tak samo.

Jak miałem CM 0.31B to za cholerę nie mogłem suwadła z tą przeklętą sprężynką i drucikiem założyć z powrotem...Ale cóż, taki urok Cymy.

Edited by kjujiczek

Nie wchodzi powiadasz,hmm dziwna sprawa.Wyjmij te zębatki tylko i wsadź jeszcze raz,przedmuchaj czy coś,jeśli nie pomoże odeślij na gwarancję.TYLKO NIE ROZBIERAJ TEGO METALOWEGO PUDEŁKA bo ci gwarancja pójdzie w zapomnienie.

EDIT:Chodzi oczywiście o wyjęcie jako nie odkręcanie tylko wyjęcie i sprawdzenie czy coś od spodu nie blokuje.

Edited by kjujiczek