Pergan Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Witam Po zakupieniu Galila marki ICS postanowiłem dokupić sobie magazynki do niego. Wniosek skąd wziołem i jakie magazynki wziąść wywnioskowałem z wypowiedzi Dudka na jego prywatnym filmiku:http://www.youtube.com/watch?v=pHvAfy43ybQ Otóż zakupiłem magazynki mid-cap marki CM z rodziny AK74, te tutaj :http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-mid-cap/metalowy-magazynek-mid-cap-na-125-kulek-do-serii-ak74-cm.html Magazynki pasują po odpowiednim podpiłowaniu tylnego ząbka(siedzą ciasno bez żadnych luzów). Problem polega na tym że magazynki nie chcą podawać kulek w przeciwieństwie do hi-capów dołączonych w zestawie. Magazynki działają prawidłowo po zwolnieniu wszystkie kulki bezproblemowo i szybko "wyskakują". Czasami zdarzyło się tak że po podpięciu maga podał kulki do komory hop-up, lecz podczas oddawania strzałów ani jedna nie wyleciała nawet po odwróceniu repliki do góry nogami. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 (edited) Czuję się zobowiązany do odpowiedzi :D Ja nie miałem problemów z chińskimi magami i tylko własnym doświadczeniem z pojedynczymi egzemplarzami (cm, element, mag) sugerowałem się przy omawianiu Galila. Jedynie co mogę napisać to, że najlepszymi magami z jakimi miałem do czynienia w Galilu, to pmagi Beta Project. Próbowałeś podpiąć magazynek do innej repliki lub naładować go mniejszą ilością kulek? ps, to nie jest mój prywatny filmik, tylko autorski SCDTV. Edited March 25, 2012 by Dudek Javny Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted March 25, 2012 Author Report Share Posted March 25, 2012 Niestety ale nie próbowałem podpiać magazynka do innej repliki, ale jest ich aż sześć więć jeżeli z każdym jest to samo to chyba podpięcie pod inna replike nie da żadnego rozwiązania. Tak nabijałem je różną ilością kulek i dalej tez sam problem. Cholera zastanawiam się ciągle czy nie wyrzuciłem tych pieniędzy w błoto. Przedzwonie jeszcze do Madonionu, może oni będą mieli jakiś pomysł. Jednakże czekam jeszcze na pomysły innych forumowiczów. Tak masz rację pomyliło mi się, jest filmik autorstwa SCDTVRD. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 A firma kulek jaka? Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted March 26, 2012 Author Report Share Posted March 26, 2012 firma kulek Guarder bądź Madbull masa 0.25g Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Guardery wiem, że lubią się ciąć w midach, ale Madbulle nie powinny więc to raczej nie kwestia kulek, a o tym myślałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts