bajekk Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Witam, czy ten magazynek www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-mid-cap/metalowy-magazynek-mid-cap-na-125-kulek-do-serii-ak74-cm.html będzie pasował do cm 028 ? I czy te kulki www.taiwangun.com/amunicja/kulki-0-2-g/kulki-0-20g-4000-szt-premium-p-j.html będą dobrze współpracować z tym magazynkiem ? Quote Link to post Share on other sites
Storm0 Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Tak, magazynek będzie pasował, kulki też powinny dobrze współpracować z tym magazynkiem. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 (edited) Tak, magazynek będzie pasował, kulki też powinny dobrze współpracować z tym magazynkiem. Przecież pejoty tną się na potęgę w midach Cymy... bajekk - poszukaj sobie low-capów do AK-47, będą lepsze. Edited March 26, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Z tymi zacinkami to chyba dużo zależy od partii produkcyjnej. Kupiłem niedawno dokładnie takie kulki i jeszcze mi się nie zacieły ani w midzie ani w hi-capie (myśle, że już prawie 1000 kulek wystrzeliłem czyli 1/4 paczki). Natomiast chłopak od którego kupiłem Cm 028 narzekał, że pejotki mu się zacinały. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Z tymi zacinkami to chyba dużo zależy od partii produkcyjnej. Kupiłem niedawno dokładnie takie kulki i jeszcze mi się nie zacieły ani w midzie ani w hi-capie (myśle, że już prawie 1000 kulek wystrzeliłem czyli 1/4 paczki). Natomiast chłopak od którego kupiłem Cm 028 narzekał, że pejotki mu się zacinały. Zależy to od maga, w moich midach nawet Guardery się cięły ; > Quote Link to post Share on other sites
Storm0 Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 "Przecież pejoty tną się na potęgę w midach Cymy..." Jak nie smarujesz to i się tną... Ja od początku moich przygód z airsoftem używam kulek P&J. Mam replike od Cymy - 0 zacinek i na midach i na hicapach, więc z Tobą się nie zgodzę. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Przeczytałem opis PJ i są podobno do luf precyzyjnych polecane :hahaha:.Przecież te kulki są kwadratowe! Oczywiście,przeczytałeś poradnik LogaNa o magazynkach i jesteś w 100% pewny że to jest wina złego nasmarowania? Mid Capy mają zazwyczaj 2 rzędy kulek.Jak użyjemy mózgownicy to można się domyślić że skoro mamy 2 rzędy kulek i jedno "okienko" do którego takie kulki wsypujemy to w środku jest jakiś "zakręt".Więc nie kłóć się że to jest wina złego smarowania bo widzę jak ludzie biegają i walą w te magi żeby się odblokowały. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 (edited) "Przecież pejoty tną się na potęgę w midach Cymy..." Jak nie smarujesz to i się tną... Ja od początku moich przygód z airsoftem używam kulek P&J. Mam replike od Cymy - 0 zacinek i na midach i na hicapach, więc z Tobą się nie zgodzę. Do guarderów smarowałem swoje midy, a i tak zdarzały się zacinki, a pejoty są od guarderów sporo gorsze... Teraz swoich midów nie smaruję, używam kulek King Arms i od dwóch miesięcy nie odnotowałem zacinki maga. Edited March 26, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Cygan24032 Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 A czy ten magazynek http://www.taiwangun.com/magazynek-low-cap-do-do-ak-68-kulek-p-j?from=listing&campaign-id=19 będzie pasował do cm.028?? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Wystarczyło przeczytać opis. Należy piłować tył: [...] CM.028 Źródło. Inne wersje też są wymienione, ale nie chciało mi sie kopiować selektywnie, a w całości brzydko. Quote Link to post Share on other sites
nieumiem Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Co do kulek PJ i midów Cymy, to nigdy nie miałem z tym problemu. Wystarczyło, że przesmarowałem je przed strzelanką i cały dzień śmigały. A kulek wystrzelałem kilka paczek z różnych serii. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts