pacmann Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Cześć, dopiero rozpocząłem moją zabawę z ASG i nie do końca się orientuję w sprawach technicznych dlatego mam do was pytanie. Kupiłem G36c CYMY + Gumka Hop-Up silikonowa[Guarder] z dystanserem, poprosiłem o zamontowanie w/w od razu w sklepie przed wysyłką. Karabinek doszedł dzisiaj do mnie i na karteczce z przeglądu 0, FPS'y wahają się w przedziale 380-385. Wszystkie strony i użytkownicy podają wyniki w granicach 410. Pytanie czy parametr jest podawany na wyrost ? Czy chińczyki mają taki rozrzut na starcie ? Czy jest możliwe, że wpływ na wynik ma wymiana Hop-Up i dystansera? Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Zależy jaki guarder. Czarny nie jest najlepszym rozwiązaniem do tej repliki. Natomiast przeźroczystą trudno dobrze założyć. Być może to wina po prostu złego założenia. Quote Link to post Share on other sites
pacmann Posted April 4, 2012 Author Report Share Posted April 4, 2012 dokładnie chodzi o tą Hop-Up Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 U mnie wymiana gumki na tę poskutkowała wzrostem fps. Obstawiam że twoja jest źle założona. Quote Link to post Share on other sites
pacmann Posted April 4, 2012 Author Report Share Posted April 4, 2012 U mnie wymiana gumki na tę poskutkowała wzrostem fps. Obstawiam że twoja jest źle założona. Otworze i oblukam sprawę. Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Albo po prostu chińczykom się gorzej złożyło gearbox, dorzucili więcej wiórów do gumy i są większe niż zwykle nieszczelności na głowicach i dyszy. Rozrzut 30 fps względem wartości podanej przez sklep to w przypadku replik z ChRLu norma. Quote Link to post Share on other sites
GrzesioM Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Hej, wg. mnie 380fps to zdecydowanie za mało. U mnie na stocku w CM003 było 440-450fps na kulkach 0.2g, więc pewnie jest coś źle złożone. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts