mateuszglowka Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Witam, planuje zakupienie cirasa i mam do was pytanie, którą firmę lepiej wybrać? Czy Pantac bardzo różni się jakościowo od flyyea? i z jakiej cordury robi pantac? Dziękuje za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 (edited) Pantaca nie miałem, ale flyye kolor ma praktycznie ten sam, jak pc od eagle, wykonanie bardzo dobre, nie wiem o czym kolega okarkut pisze, może trafił Ci się trefny egzemplarz ? Obydwie firmy szyją z cordury 1000D Edited April 4, 2012 by Bieniekk Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 mam cirasa i ładownice flyyea już jakiś czas i zero problemów, a nie oszczędzam go. nic sie nie rozdziera, wyciera, odbarwia itp. Quote Link to post Share on other sites
huxley Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 (edited) Flyee i Pantac są markami szyjącymi bardzo dobre kopiee ,i na pewno różnice między nimi nie są tak zauważalne jak napisał to okarkut z własnych obserwacji zauważyłem, że RG od flyee jest niemalże identyczny jak RG od Eagla , a RG od Pantaca jest dużo za ciemny . Osobiście mam Cirasa w RG od flyee już 2 rok szczerze powiedziawszy po 2 latach jego stan oceniem na 5/6 (6- produkt nowy) Edited April 4, 2012 by huxley Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Jak Cordura od DuPont w RG może być gorsza/lepsza od Cordury DuPont w RG? Ludzie... i Flaj i Igl robią z tego samego, bez podniety, że to czy tamto jaśniejsze, ciemniejsze. Zależy od partii, nie od firmy. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Mam RRV Pantaca z starszych serii i dość nowego Cirasa Flyye. Oba mają taki sam kolor, bardzo podobne szycie, ale mam już nową ładownicę od Pantaca, niby CB, ale jest niesamowicie ciemna i bardziej brązowa, wręcz koloru czekolady. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 po pierwsze primo: pantac jest mniej zgodny z oryginałem z racji używanego typu klamer po drugie primo: cordura jest teraz invista a nie dupont po trzecie primo: cordury mimo tego ze są na tej samej licencji są lepsze i gorsze, przy tej samej wartosci den roznia sie gęstością splotu, wykończeniem, impregnacją i wytrzymałością, także cordura cordurze nierówna Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Jaeger - dzięki za poprawienie, jakoś tak odruchowo napisałem DuPont. ;) A teraz zagadka - co jest od Flyye, a co od Eagle'a? http://img221.imageshack.us/img221/3188/dsc03884h.jpg Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 ja wiem, ja wiem! PC od igla a kieszenie od flaja, masz na za ślepych :bialaflaga: ? dobra wiem bo miałem od ciebie kupować ładnownice i cargo :D Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Zepsułeś. :icon_biggrin: Normalnie ludzie głowiliby się, a prawda jest taka, że nie ma żadnej różnicy. Gdyby nie cena jaką dałem za tego PC (taniej niż te PC od Flyye), nigdy bym nie polecał Eagle'a. Na warunki airsoftowe jednak Flyye wystarczy. Chyba, że kogoś kręci reko, lub znajdzie okazję jak ja - wtedy cofam moje słowa. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 (edited) http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/108817-kamizelki-ciras/page__view__findpost__p__1657925 tu są zdjęcia mojego cirasa od flaja w RG, kamizelka, admin, ladownice na magi do długiej i pistoletowe oraz zrzut są w RG Edited April 4, 2012 by Ace Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Zmień aparat, bo CIRAS wygląda jak Coyote Brown. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts