Blady Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 A to dopiero! http://www.alert.com.pl/szczegoly.php?id=1...at=92&id_kat=20 Coś dla ludzi co się w ghillce babrać nie chcą a lubią snajpić... Gdyby nie ta cena... Dostępny jest również w zwykłym leśnym kamuflażu. ALE BY BYLO GDYBY TAKIE MIEC CO NIE? Link to post Share on other sites
Szpadel Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 W wytwórni serów na pewno dobrze maskuje. :D Ja osobiście nie sądzę, żeby to dobrze maskowało. W normalnym ghillie sznurki imitują trawę, a te serowe chrupki niby co mają imitować :?: Poza tym zapewne rozbija kształty jak zwykły mundur(prawie wcale). Link to post Share on other sites
Blady Posted April 2, 2005 Author Report Share Posted April 2, 2005 :roll: czytanie ze zrozumieniem... jest dostępny w wersji NORMALNEJ, czyli LEŚNEJ, ZIELEŃ, CIEMNA ZIELEŃ I BRĄZ... sheez... A taki strój lepiej wygląda niż ghillie jak se kucniesz za krzaczkiem, bo przynajmiej ci sznurki sie nie fajtają... Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 Nic nowego. www.russiangear.com a dokładnie http://www.russiancombatgear.com/camo.php Link to post Share on other sites
tottek Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 u nas w teamie dwa są Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 u nas w teamie dwa sąNo fakt. Czy dobrze maskują ? Tak jak i wszystko w tej zabawie - w zależności od umiejętnego wykorzystania. Link to post Share on other sites
Piotersky Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 Cześć Fajne te kombinezony... Czy posiada ktoś ten: http://www.alert.com.pl/szczegoly.php?id=1...at=92&id_kat=20? Cena nie wysoka i ogólnie niezły wygląd. Ale jak w tym w lecie? :) Tylko w chłodniejsze dni możnaby w tym biegać, prawda? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Szpadel Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 Po pierwsze chłopaczyno nie wyjeżdżaj mi z czytaniem ze zrozumieniem, bo nigdzie nie napisałem tekstu typu: "czy są inne kolory", nie byłeś łaskawy podać, linku do "leśnego maskowania”, więc odniosłem się tylko do "serowego". Po drugie jak ci się nie podobają "fajtające" sznurki to nie chodź w ghillie, poza tym dlaczego uważasz, że to wada? Po trzecie dalej nie uważam żeby mundur z doszytymi trójkącikami był w jakikolwiek sposób lepszy od ghillie. PS Nie wiem jak w Koszalinie, ale w Lublinie nie mówimy " se kucniesz ". Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 3, 2005 Report Share Posted April 3, 2005 Cześć Fajne te kombinezony... Czy posiada ktoś ten: http://www.alert.com.pl/szczegoly.php?id=1...at=92&id_kat=20? Cena nie wysoka i ogólnie niezły wygląd. Ale jak w tym w lecie? :) Tylko w chłodniejsze dni możnaby w tym biegać, prawda? Pozdrawiam Khe. Przecież opisany jest jako sieć prawda ? Co oznacza, że to maskalat a nie pełny mundur, można go zakładać na coś innego albo nosić samodzielnie bo jest zrobiony z siatki, gęstej bo gęstej ale siatki. To taki następca KZS'u. Link to post Share on other sites
spielmann Posted April 3, 2005 Report Share Posted April 3, 2005 Zauwazylem na wielu zdjeciach Spetznazu , ze ich snajperzy dosc czesto maja na sobie cos bardzo podobnego do tego co podaliscie w pierwszym linku. A i owszem jest lepsze od Ghillie w kilku kwestiach. Np. mobilnosc - jest to znacznie lzejsze rozwiazanie , co wplywa dodatnio na mobilnosc osoby je wykorzystujace , tak samo jak jest mniejsze prawdopodobienstwo ,ze sie bedzie czepiac o galezie itd., podczas przemieszczania sie. Oczywiscie to co sie wybiera do maskowania , powinno w duzej mierze zalezec od specyfikacji zadania do wykonania. ASG natomiast jest raczej sposobem walki, w ktorej mobilnosc odgrywa dosc duza role , wiec jest to na plus. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Piotersky Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 Przepraszam, że odgrzebuję starocie, jednak chciałem dodać: . W normalnym ghillie sznurki imitują trawę, a te serowe chrupki niby co mają imitować? Te odstające serowe chrupki mają za zadanie rzucać cień. Pozorna głębia i trójwymiar maskowania napewno nieco rozbija kształt ludzkiej sylwetki... Pozatym, może to być baza do dalszej rozbudowy, np poprzez wspomniane włókna juty. Pierwszy post zaznacza, że ubranie z tematu ma być alternatywą dla pełnowartościowego 'ghilla', jednak parę wiązek juty napewno nie zepsuje efektu ani nie wpłynie na funkcjonalność/wagę. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
dzikki Posted September 12, 2005 Report Share Posted September 12, 2005 Obawiam się Piotersky, iż nie miałbyś gdzie tej juty przymocować. Tam po prostu nie ma miejsca i trzeba by było przyszyć ją. Jednak śmiało mogę powiedzieć, iż jest to bez sensu, gdyż Leszi wystarczająco rozbija kształt. Przy powolnym przemieszczaniu się, lub trwaniu w jednej pozie, ciężko odróżnić go od przestrzeni otaczającej. Link to post Share on other sites
Szpadel Posted September 12, 2005 Report Share Posted September 12, 2005 Skoro już odgrzewamy temat, to nie wiecie ile waży to maskowanie i mniej więcej, w jakiej wielkości kostkę można je złożyć? To maskowanie zakłada się na mundur czy zamiast niego? Link to post Share on other sites
Piotersky Posted September 12, 2005 Report Share Posted September 12, 2005 Skoro już odgrzewamy temat, to nie wiecie ile waży to maskowanie Napewno nie wiele, ciuchy z syntetyków są z reguły lekkie. i mniej więcej, w jakiej wielkości kostkę można je złożyć? Mniej więcej w taką, w jaką złożysz dres na swój wzrost. Z uwagi na "farsz" niech będzie to dres ocieplany :) To maskowanie zakłada się na mundur czy zamiast niego? " Syntetyczna siatka pokryta imitacją liści z materiału nieprzemakalnego. •Kurtka zamykana na kryty zamek błyskawiczny •Wpuszczane kieszenie •Kaptur z regulowanym zapięciem •Obwód dołu kurtki regulowany •Elastyczne wykończenia rękawów oraz góry spodni i końców nogawek "Łamie" sylwetkę. Nie szeleści nawet na mrozie. " ...chyba się nie wczytałeś w opis... :) Link to post Share on other sites
Szpadel Posted September 12, 2005 Report Share Posted September 12, 2005 Opis przeczytałem, lecz słowo kurtka jest tutaj pojęciem względnym, bo maskowanie może być zrobione z ciężkiego materiału, taki jak polskie mundury, lub jakichś materiałów sztucznych, wagowo przypominających zwykłe bawełniane koszulki. W drugi przypadku można by je nosić na mundurze, stąd moje pytanie. :) Ale przypuszczałem, że zamiast. :wink: Link to post Share on other sites
dzikki Posted September 12, 2005 Report Share Posted September 12, 2005 Szpadel w porównaniu do munduru - jest lekkie. Link to post Share on other sites
Beatkunedo Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 Jak Wam zależy tak bardzo na wagomiarze, to moge w domu złożyc ładnie w kwadracik, zmierzyć, zwarzyć i podac Wam wyniki. Moje spostrzeżenia po ponad półrocznym użytkowaniu: - Siatka jest stosunkowo wytrzymała, mimo, że używałem jej jako szturmowiec, puściła dopiero, gdy z rozpędem wpadłem na ostrą gałęź grubości mojego uda.. - do siatki żadnej juty nie przyczepicie - Leszij jest kamuflażem, a nie mundurem, nosi sie go teoretycznie jako warstwę na "coś" za to w lecie, gdy wszyscy sie topią pod swoimi szkaradnymi woodlandami, zakładasz leshiego na gacie i gołą klatę i cieszysz się wiaterkiem owiewającym się jajeczka. - jako kamuflaż nie do pobicia w warunkach późnej jesieni/wczesnej wiosny, gdy brak intensywnej zieleni. Przez całą resztę roku lepiej spisuje się teamowy Partyzant. - Bąki szybko się ulatniają przez siatkę. - Wszyscy ciągle zadają Ci BARDZO ŚMIESZNE pytanie, czy pies Ci mundur poszarpał - ha ha ha ha - cieżko naszyć naszywkę jak macie jeszcze jakieś pytania to walcie.. PS. - Ten serowy kolor, to jakieś przekłamanie kolorów. Leshij z zewnętrznej strony to coś a la woodland, a wewnątrz kolor szary. Link to post Share on other sites
Recommended Posts