remoza3 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Siema tu Remo:) Sprawa polega na tym ze w moim M249 firmy P&J odkręciła się główna rączka. Nie wiem co z tym zrobić,ponieważ rączka trzyma się na jednej dużej śrubie,ale ta śruba cała chodzi i nie ma tam żadnego ptk.zaczepu.A gdy zaczynam przykręcać, nakrętka kreci się razem z całą śrubą.Pomóżcie co zrobić. Pzdr Remik Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Po pierwsze to temat o M249 już istnieje i tam należy zadawać pytania. Po drugie co to znaczy "główna rączka"? Należy pisać dokładnie o co Ci chodzi bo domyślić się jest trudno czasami... Na szczęście, bądź też nie, postu nie przestrzegałem, więc jestem ciut dziabnięty i chyba wiem o której rączce piszesz. Jeśli chodzi Ci o chwyt pistoletowy (ten obok spustu) to musisz zdemontować cały zespół spustowy. Wysuwasz jeden pin przed spustem (taki gruby z otworem w środku) i jeden z tyłu (który również jest pinem od kolby). Następnie otwierasz klapkę od spodu chwytu (chyba już wiesz jak bo piszesz że jest tylko jedna śruba) i wkładasz dam klucz nasadkowy odpowiedniego rozmiaru, od góry śrubę łapiesz kluczem ampulowym (imbusem jak kto woli) i skręcasz. Ten chwyt ma to do siebie że potrafi czasami się poluzować. Smacznego jajka. Quote Link to post Share on other sites
remoza3 Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 Siema Frager:) Dzięki za wszystkie rady:D Zrobiłem tak jak mówiłeś i trzyma się rączka super:D Dzięki!Pzdr Remik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts