Keltuzar Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Witam po przerwie. Kupiłem w Saturnie BF2 z dodatkami - Jednostki specjalne, Europejskie siły zbrojne, Pancerny atak. Zaistalowałem Jednostki specjalne, ale do dwóch pozostałych dodatków konieczne jest połaczenie z internetem, istnieje opcja -" Rejestracja pakietu dodatkowego", ale kiedy klikam to wyrzuca mnie na tą stronę- http://www.battlefield.com/activate?sls=2&site=easo&prodid=BF2CC&skin=bf2cc&locale=pl . Wyczytałem że aby móc grać w dodatki wystarczy ściągnąć patch 1.5, ale wcześniej należy mieć patch 1,41. Mam dwa pytania -Jak sprawdzić jaki mam path ? - Czy to normalne że przy prędkości internetu ok. 54mb/s patch ściąga się 4 godziny ? (jestem kompletnym laikiem) Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Co do przebiegu instalacji to ci nie pomogę, ponieważ robiłem to już jakiś czas temu.Jednak co do instalacji to nie potrzebujesz połączenia z internetem(ja nie potrzebowałem).Edycja z dodatkami ma już 1.41.Sciagnij teraz tylko 1.5 i 1.51 .co do czasu ściągania to tak już jest.Albo serwery są gdzieś daleko,albo mają limity i ograniczenia.Jak już będziesz miał patche to polecam ściągnąć moda airsoftowego. Quote Link to post Share on other sites
myslin22 Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Też długi czas może być spowodowany rozmiarami patchy. 1.4 waży około 500 MB, a 1.5 prawie 2 GB . Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 Dzięki, co ciekawe wyczytałem że 1,5 jest potrzebny do multi, a aby zainstalować EF i Pancerny atak wystarczy wejść w aplikację na płycie i zainstalować obie, tak też zrobiłem, instalacja trwa ~ćwierć sekundy (dosłownie), pojawia się okno "zakończ", wszystko tak jakby jakby instalacja przebiegła pomyślnie, jednak dodatków dalej nigdzie nie ma ? Dlaczego ? Na płycie znalazłem też patch 1.41 i zainstalowałem, nie wiem z jakim skutkiem (może był już wcześniej?) Na razie ściągam, 1.5, jest już 9% a przede mną - "4 godziny, 2 minuty", coś czuję że skończy się to "errorem", ale cóż spróbować trzeba. Będę relacjonował. Macie może pomysły, skąd co jest nie tak z tą instalacją dodatków ? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Sprawdź, czy masz mapy Tarraba Quary (tak to się pisze?) i inne z siłami UE. Jeśli tak to masz zainstalowany dodatek EF. Co się tyczy dodatku "Pancerny atak" to w nim jest zawarta mapa Operation Harvest i Road Rage (nie pamiętam dokładnych nazw, ale to chyba te). Są mapki- dodatek wgrany. Mam nadzieję, że pomogłem. PS. U mnie dodatki też tak się instalowały. Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 PS. U mnie dodatki też tak się instalowały. Tzn. tak się "instalowały" że się nie instalowały ? ;) Te mapki niby są, ale jeśli chcę na jakiejś zagrać, to wyskakuje mi okienko w którym pisze że muszę mieć do tego dodatek EF, oraz propozycja przejścia do strony EA, gdzie mogę ( w właściwie to już nie mogę, bo wszystko jest w patchu) go kupić. ps. 63% - 33 minuty, net narazie przyśpieszył do ~ 200 kb/s, Ałłach akbar! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 Dobra, patch się ściągnął i o dziwo działa. Tylko teraz problem taki- z każdego serweru wyrzuca mnie po po ~20 sekundach, wyskakuje komunikat - "PunkBuster kicked player (mój nick) (for 0 minutes). Restriction: Service Comunication Failure Pnk.BstrA. exe." Cóż począć ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Wejdź na stronę battlefield.pl. Dużo problemów jest tam opisanych. Ogólnie dobra strona. Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Musisz zaktualizować bunkbuster. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Nie koniecznie.Miałem ten sam problem.Jeżeli masz Windows 7 to weź prawym przyciskiem myszy na ikonę bf2 i odpal w trybie admina.mi to pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted April 16, 2012 Author Report Share Posted April 16, 2012 Dzięki wszystkim. Mam nowe pytanie, otóż pożyczyłem koledze płytkę bez cd-keya, (twierdził że sobie załatwi), ale teraz prosi mnie abym mu podał, on zaloguje się na swoje konto i nie będzie problemów. Co Wy o tym myślicie ? Czy jeśli on użyje mojego cd-keya na multi, nadal będziemy obaj grać ? Dzięki z odp. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Nie, nie będziecie mogli grać obydwoje w tej samej chwili. Przerabiałem to z bratem na 2 kompach w domu. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Sprawa z banami też nie jest fajna, bo nie wiem jak w dwójce, ale w 1942 był ban na CD-keya. Wolałbym nie ryzykować na Twoim miejscu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts