Asusek Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 (edited) witam jestem posiadaczem karabinu G36 w wersji K, wydłużona do standardu G36. Producent pierwotny - JG. Wymienione w niej jest gumka HU - Systema tłok Cyma ( niesety padł na batce 9,6 ) i wymieniam na cos z wzmocnionymi metalowymi zabkami ) głowica cylindra i tłoka PJ cylinder Cyma sprężyna M115 Guarder łożyska JBU prowadnica Boyi uszczelka i dystanser ACME szukałem i niegdzie nie znalazłem odpowiedzi która całkowicie by mnie zadowaloiła a mianowicie problem jest taki: posiadam stara bater ni-mh 8,4 v która ledwo starcza na pół magazynka i chce kupic od kolegi batere (włąsnej roboty ) li-po z alarmem któa ma ponad 11v i pytanie czy zębatki główne wytrzymaja taka baterie a jesli nie jakie zebatki poleciliscie bysce na wymiane edit: i jeszcze chciałbym sie dopytac o nowe okablowanie nisko oporowe do tej maszyny :D Edited April 8, 2012 by Asusek Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 chce kupic od kolegi batere (włąsnej roboty ) li-po Już odpada. Weź kup jakieś lipo 7.4 i gitara. Quote Link to post Share on other sites
Asusek Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 Już odpada. Weź kup jakieś lipo 7.4 i gitara. kumpel na tej batce cisne na swojej starej cymie 028 to 2 bitwy po 4 h i bateria anwet nie wskazuje tendencjo do rozładowania sie :P Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Ja też raczej skłaniał bym się ku 7,4V. Jeśli zależy Ci na w miarę bezawaryjnym działaniu repliki to będzie to rozsądniejsze rozwiązanie. ROF na lipolu 7,4V będzie porównywalny do nimh 9,6V więc w tej konfiguracji będzie całkiem niezły (zakładając, że replika jest dobrze złożona). Jakbyś kupował batkę lipo to moge Ci polecić np. batki Turnigy, znajdziesz je na allegro i w sklepach modelarskich po niższej cenie niż te "dedykowane" do ASG a bardzo często są od nich lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Asusek Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 hmm to jak bym miał ta 7,4 lipol to jakie kable do niej dokupic bo zalezy mi tez na lepszym wyczuciu spustu :D no i zawsze troche wiekszy rof Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Panie, wpierw to sobie słownik kup. Proszę, a potem myśl o kablach. Z nimi Ci już nie pomogę. Niech się inni, bardziej obeznani wypowiedzą. Co do batki, fajne też są GE-Power. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Kup najszersze jakie się tylko zmieszczą :P Musisz pomierzyć replikę w paru miejscach i samemu stwierdzić jakie wejdą. Kup też wtyczki deans i dla lepszego wyczucia spustu polecam też mosfeta. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts