wegorz Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Ostatnio odkryłem coś takiego jak FRN i z racji posiadanych radyjek chyba włączam się w projekt. Kolejne info na dniach. Free Radio Network to sieć radiostacji ściśle współpracujących ze sobą dzięki połączeniu internetowym. Technologia ta pozwala na połączeniu w sieć komunikacyjną każdego urządzenia nadawczo-odbiorczego, a co za tym idzie, zasięg jest praktycznie nieograniczony. Również Ci, którzy nie posiadają żadnego urządzenia RX/TX, mają możliwość zalogowania się z poziomu komputera i uczestnictwa w łączności. Program daje nam dużo możliwości ograniczonych tylko i wyłącznie wyobraźnią użytkowników. Podstawowe tryby Każdy użytkownik ma możliwość połączenia się z serwerem z niżej wymienionym trybem: PC User - użytkownik logujący się bez podłączonego urządzenia RX/TX, Gateway - to tryb dla stacji roboczych, a więc tych którzy retransmitują fonie w eter, Crosslink - żadko używany tryb, służący do podłączenia urządzenia łączącego fonie z innego źródła np. programem TeamSpeak. http://frn.banasportfolio.eu/ http://frn.prv.pl/ Jest ktoś jeszcze chętny? : ) Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Mogę wziąć udział :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 By nie było, że rzucam słowa na wiatr... nie wiem, nie mogę wrzucić miniaturki :P Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Nie szkoda Ci radia? Czy masz ich na pęczki? Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 zliczając wszystkie to 6 sztuk i jedno w drodze : ) Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 W takim bądź razie pytania nie było :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts