mlin Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 ano widzisz. mozliwe ze mowimy o innych okularach kupowanych w tym samym sklepie. Kupowalismy je przejsciowo i teraz nam zostaly jak ktos chce wpasc na strzelanke i popatrzec. Kazde (a mamy 3 pary) byly testowane 4 strzalami z odleglosci metra, na pelnym magu. Osobiscie rowniez ich nie polecam, poprostu wspomnialem. Quote Link to post Share on other sites
nestes Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 btw2. Jakie gogle polecacie do m700? Bo jak narazie używam narciarskich(=P) to trochę przeszkadzają w celowaniu przez muchę i szczerbinkę. Na uvexach i-vo z 1m m700 nie robi wrazenia. to samo z uvexami cybric i skyper (bo takie mamy w teamie) na ciastoramowych okularkach zostaja slady' date=' nic wiecej.[/quote'] Tak właściwie to chodziło mi o gogle do używania z m700-ką, a nie wytrzymujące strzał z niej, ale dzięki-chyba jednak zdecyduje się na okulary uvexa(będzie wygodniej). Boję się tylko, że jak będe miał okulary to dostanę przez szparę z boku, lub z dołu. Czekam na odpowiedzi na resztę pytań. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 To kup gogle jak sie boisz strzelać w okularach... Najlepiej Bolle defender na specshopie lub na allegro, są tanie i masz 3 wymiennne szybki w zestawie , nie parują jak Uvexy... Quote Link to post Share on other sites
nestes Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 No tylko o to chodzi, że kupił bym gogle bez szemrania, gdybym był pewien, że nie będą sprawiały kłopotu przy celowaniu przez przyrządy. Bo jak używam zwykłych narciarskich, to żeby wycelować przez muchę i szczerbinkę muszę dosłownie przyciskać łeb do łoża(tak odstają do przodu). Ale dowiedziałem się w końcu gdzie można w kielcach kupić okulary uvexa(i-vo, skylite, x-one...), więc w czwartek pójdę, przymierzę i może wybiorę jakieś, które nie będą miały pustych miejsc po bokach. Już niezły offtopic się robi, ale przecież chodzi o gogle pasujące do m700-ki.=] Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 A nie warto zainwestować w lunetke?? Kup tasco 3-9X40 za około 80zł na allegro, i nie bedzie kłopotu... Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Próbował ktoś strzelać z m700 tymi kulkami ? http://tajgun.pl/?prod=40&cat=11 Nadają się ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
nestes Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Próbował ktoś strzelać z m700 tymi kulkami ?http://tajgun.pl/?prod=40&cat=11 Nadają się ? Pozdrawiam Nie strzelałem nimi, ale polecam te 0,33 z www.snajperasg.pl. Kosztują taniej, bo 16,50 zł i nie płaci się za przesyłkę. Lecą naprawdę przyzwoicie. Przy okazji ponawiam pytanie- czy w m700-tce trzeba smarować komorę hop-up, a jeśli tak to jak-czy przez ten mały otworek pod pokrętłem HU z prawej strony? Quote Link to post Share on other sites
cYbEr Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Jaka szyna montażowa do lunety jest w M700 ? I jaki montaż i lunetę polecacie do niej ? Jeśli było o tym wcześniej napisane, to przepraszam za gape... :) Quote Link to post Share on other sites
BaUEr Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Mam pytanko. Pobawiłem się repliką Tanaki M700 na ostatniej strzelance. Klimat! Bardzo polecam! Od razu zaczołem się zastanawiac nad kupnem karabinu wyborowego. Jako że Tanakka wedłog mnie to zakup z wyżeszej półki mój wzrok skierował się w kierunku M700 z KJW. I tu pare pyt.: 1.Czy ktoś miał do czynienia z obiema replikami? 2.W tanace rególacja HU odbywa się poprzez przekręcanie bardzo delikatnej śróbeczki, którą można łatwo zgubić.. dlatego przykleiliśmy ją od razu na izolkę, ponieważ raz już prawie zgineła. Czy rególacja HU w KJW która odbywa się poprzez klucz imbusowy jest również taka delikatna (czyt. bardzo malutki skok podczas rególacji) 3.Jak ogólnie ktoś porównuje wykonanie... jakość .. i całokształt KJW w porównaniu z Tanaką? (prosze o objektywne wypowiedzi :wink: ) 4.Jak wyglada sprawa porówniania... chodzi mi o celnosć i zasięg max obu (orginału i KJW)na takich samych kulkach? 5.Co do rególacji HU w tanace na 0,36g byłby również małe problemy. TZN szło ją wyrególowac na najdalszy zasięg, lecz pod sam koniec kulka potrafiła wariowac, skręcać w prawo. Ogólnie HU w egzemplażu którym się bawiłem był prawie całkowicie odkrecony. Podczas gdy się go bardziej skręciło kulki leciały w kosmos. Czy moze do tanaki 0,36g to za mało? Efekt był identyczny jakby do TMa ze stałym HU wstawić 0,12g :wink: 6.Z tego co wyczytałem powyżej lufa prec to chyba mus. Czy to prawda?. Bo zasięg troszkę większy niż z AEGów wtakim potworze to bardzo mało. 7.Ktoś pisał wyżej że po włożeniu lufy prec coś tam wystaje minimalnie z lufy. :? to jakiś żart? pozdrawiam ! ***BaUEr*** 8) Quote Link to post Share on other sites
wasu Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Właśnie kupiłem m700 I tu pytanie do posiadaczy Jaką lunete do jakiego montażu polecacie. CHODZI o komplet który będzie pasował do siebie. Cena jaką moge wydać to razem 400 max 500 zeta lunetka nie musi mieć 20x56,chodzi o w miare dobrą jakość obrazu a nie tylko super przybliżenie(wiem o czym mówie bo strzelałem kiedyś z bunshnell legend 5-15x40.Niby pancerna lupka za spore pieniądze ale obraz jak dla mnie nie za wyrażny) Prosze nie krytykować moich słów tylko PODPOWIEDZIć SZCZERZE I dołączam sie do pytania kolegi BaUEr POZDROWIONKA dla wszystkich udzielających sie (i nie tylko) [ Dodano: 05 Maj 2006 22:17 ] Ponownie was pomęcze a co myślicie o takim rozwiązaniu www.allegro.pl/item100238745_szyna_montazowa_przejscie_z_17_22_mm_na_11_mm.html Taka przejściówka ma 22 mm wysokości Do tego doszedł by profesionalny montarz który posiadam BKL 263 o wysokości do spodu lunetki 19mm. Razem mamy 41 mm miejsca pod spodem. I tu pytanie Czy jakoś normalnie będzie to wyglądało na karabinku? [/b] Quote Link to post Share on other sites
cYbEr Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 Jeśli kupisz lunete np. 3-9x50E czyli że będzie miala 50mm średnicy albo więcej to będzie jeszcze wyglądać normalnie, jeśli mniej to już cienko... Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 Mam pytanie, czy faktycznie luneta z regulowanym zoomem jest konieczna? Ja mam 4x32, jeszcze nie testowałem jej w terenie, ale wydaje mi się że przy max 70m zasięgu nie potrzeba aż takiego zbliżenia jak 7 czy 9x (?) ,zwłaszcza że precyzja powyżej 40m, to ciężki temat. Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 Sorki chłopaki może przeoczyłem ale jak z osiagami teraz kiedy jest ciepło- jak możecie to podajcie mase kulki. (jak celność i zasię0 z góry dzieki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
wasu Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 PONAWIAM PYTANIE JAKA LUPKA NA JAKI MONTARZ DO MAX 500 ZETA PROSZE WAS O ODPOWIEDż BO KARABINEK W śRODE BęDZIE A JA OKULARNIK Z OTWARTYCH NI HUHU NIE POSTRZELAM :( Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 Sorki chłopaki może przeoczyłem ale jak z osiagami teraz kiedy jest ciepło- jak możecie to podajcie mase kulki. (jak celność i zasię0 z góry dzieki za pomoc :) Na dobrze wyregulowanym hop-upie i kulkach 0,33 około 80 metrów :twisted: Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 Mam pytanie, podpowie mi ktos gdzie dostac lufe precyzyjna do m700 tki Z gory dziekuje ps. lufy z OBI wolabym raczej nie stosowac Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 tutaj: http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=131 Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Cholera, strszanie drogo Mam kolejne pytanie do uzytkownikow ktorzy taka lufe zastosowali- czy naprawde warto? Czy osiagi az tak sie poprawiaja ze warto zaiwestowac te prawie 200 zlotych. kinko- dzieki za link :) Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Cholera, strszanie drogoMam kolejne pytanie do uzytkownikow ktorzy taka lufe zastosowali- czy naprawde warto? Czy osiagi az tak sie poprawiaja ze warto zaiwestowac te prawie 200 zlotych. kinko- dzieki za link :) odpowiedz na to pytanie znajdziesz w tym temacie :P Quote Link to post Share on other sites
BaUEr Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 :-) ponawiam swoje powyzsze pytania :-) Chyba nie ma kogoś kto potrafi na nie odpowiedzieć albo jeszcze tu nie zaglądnoł 8) pozdrawiam wszytkich i nadal czekam. ***BaUEr*** 8) Quote Link to post Share on other sites
nestes Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 :-) ponawiam swoje powyzsze pytania :-) Chyba nie ma kogoś kto potrafi na nie odpowiedzieć albo jeszcze tu nie zaglądnoł 8) pozdrawiam wszytkich i nadal czekam. ***BaUEr*** 8) Co do pytania drugiego, to regulacja HU odbywa się przez przekręcenie metalowego pokrętła na górze repliki. Nię sądze, by mogło odpaść. http://www.netzip.com.pl/~masterbator/kjw03.jpg Tu masz zdjęcię, jak to wygląda, to to pokrętło na przeciwko szczerbinki w górnej części zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
BaUEr Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Dzięks... możliwe że jest lepiej wykonane niż w orginalnej tanace.. bo tam bardzo łatwo zgubić tą śróbke.. wystaje poza broń... oraz bardzo delikatnie się kręci, co daje bardzo dokąłdną rególacje ale przyczynia się do możliwości zgubienia. Przyklejamy ją z kumplem taśmą izolką :wink: hehh.. śmiesznie wygląda izolacja na nówce splówie za ok 2000zł ale chociaż jest pewność że nie zginie bardzo wazny element ... bez którego oddawanie strzałów jest niemozliwe. Chociaz powiem ża na fotce wygląda bardzo podobnie jak w orginale. Może ciężej chodzi (kręci się ta śróbka) przydało by się. Ewentualnie Izolka załatwi sprawę.. heh... 8) BTW THX za odp. Pewnie reszta nurtujących mnie pytań zostanie powiedziana w tym wątku zanim zdecyduję się na zakup.. i zbiorę sieke... :wink: P.S. ktoś jeszcze widział i strzelał z obu replik? Tanaka i KJW M700 ? ***BaUEr*** 8) Quote Link to post Share on other sites
wasu Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 Czy do m700 taka lupka może być? www.allegro.pl/item101722580_vmax2_luneta_delta_optical_7x50_ir_gwarancja.html Może jakieś inne propozycje? I jaki montarz byście polecili. Quote Link to post Share on other sites
KosiarA Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 Czy do m700 taka lupka może być?www.allegro.pl/item101722580_vmax2_luneta_delta_optical_7x50_ir_gwarancja.html Może jakieś inne propozycje? I jaki montarz byście polecili. NIE!, nie moze. Quote Link to post Share on other sites
wasu Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 To chłopaki napiszcie co byście polecili Ja chce strzelać ale trza mi LUPE I MONTARZ Napiszcie jakie wy stosujecie lunetki? Niechce powielać błędów innych użytkowników którzy pokusili sie o tandetne lunety PLEASE o info DO KOLEGI POST NIżEJ TAM TO TYLKO TASCO 8O CZY TO TERAZ SIE JESZCZE UżYWA :roll: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts