Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Lufa utknęła w komorze hop up (krzywa gumka).

Recommended Posts

Witam!

Mam problem opisany po krótce w temacie. Otóż do swojego M5-J firmy JG włożyłem lufę precyzyjną JB-unicorn 6,01 oraz gumkę hop-up Systemy. Problem polega na tym, że włożyłem to do stock`owej komory (plastikowa, jednoczęściowa), o ile to faktycznie jest problem.

Wszystko wydawało się być w porządku po montażu, jednak kulki strasznie skręcały w prawo przy każdym ustawieniu hop-up. Okazało się, że gumka posiada "zadzior" z prawej strony przy wlocie kulki. Należałoby tym samym ponownie nałożyć gumkę, która swoją drogą bardzo ciasno weszła podczas montażu. I tutaj pojawia się problem. Otóż żadnym sposobem nie mogę teraz wyciągnąć preclufy z powrotem (za ciasno siedzi). Próbowałem przepchnąć wyciorem, nawet włożyłem wszystko do lodówki (myślałem, że niższa temperatura spowoduje skurczenie). Nic nie pomaga. Czy istnieje jakiś sposób na wyciągnięcie lufy, nawet kosztem uszkodzenia gumki? Jakieś pomysły? Jeśli będzie trzeba, prześlę zdjęcia.

POZDRAWIAM!

to, że kulki zakręcają to nie koniecznie jest winą gumki. spróbuj podkręcić hopka na max i spójrz do środka. trzymając mocno komore hopup skręć lufę tak, by dystanser był w punkcie centralnym (po środku).

jeśli chcesz jednak wyciągać to nie wkładaj do lodówki bo skurczeniu ulega zarówno lufa jak i cała komora. spróbuj piardnąć sylikonem po lufie (jaj zewnętrznej ściance;) do środka komory i odstaw na kilka chwil w pozycji pionowej. powtórz zabieg. mocno trzymając komorę HU wyciągaj lufę jednocześnie ją obracając. ten zabieg wykonywać przy HU ustawionym na min (lub rozmontowanej komorze)

Pierwsza porada odpada. Lufa ani drgnie... Nie można jej nawet obrócić. Poza tym rozkręcanie komory odpada (jednoczęściowa)

Na dniach spróbuję z sylikonem, bo ostatnio nie miałem nawet czasu, żeby się zająć repliką. Dam znać, jak mi poszło.

POZDRAWIAM!