stalker51 Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Witam. Jako iż nie widziałem żadnego podobnego tematu, zakładam nowy. Otóż mam problem z baterią 9,6v. 1100mah od firefoxa. Batkę mam od około 3-4 miesięcy do tej pory działała elegancko. Problem pojawił się na ostatniej strzelance, jak co dzień ładowałem baterię na mikroprocesorowej od ASG/DK, zielona dioda zasygnalizowała, że bateria naładowana. ok. Niestety na miejscu okazało się, że po podłączeniu jest kompletny brak reakcji na naciśnięcie spustu, nie jest to wina repliki, gdyż sprawdzałem kilka replik, a na innych bateriach działały dobrze. Zachowuje się tak, jakby poszło coś na amen. Macie jakieś pomysły? Dodam tylko, że pozdzierała się izolacja kabli, aczkolwiek połatałem wszystko taśmą izolacyjną i nadal to samo... Będę wdzięczny za każdą pomoc, ponieważ w kwestii baterii jestem zielony... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
szczuromen Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 A sprawdzałeś baterię w innych replikach? Zobacz styki w bateri i sprawdz napiecie woltomierzem. Quote Link to post Share on other sites
Qb@ Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 Przypadkiem nie miales ustawionej ladowarki na 7 ogniw? Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 (edited) Sprawdź woltomierzem.Jeżeli piszesz,że miałeś zdartą izolację jest prawdopodobieństwo zwarcia.Miałem podobne objawy.Batka ładowała się zbyt szybko i się grzała A jak podpoiłem to tylko lekki zgrzyt silnika.Rozciąłem izolacje i posprawdzałem każde ogniwo i okazało się,że jedno było spalone.Totalne 0V na liczniku. Rozwiązaniem jest kupienie nowej baterii lub przylutowanie nowego takiego samego ogniwa. Nie wiem jak inni robią podobne przeróbki lecz ja do lutowania używam kwasu o niskim stężeniu i wszystko się trzyma.Bo na samej kalafonii i cynie nie da rady. Edited May 19, 2012 by BlackShaman Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts