gotrik Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Mam problem z tym kolimatorem: http://www.taiwangun.com/optyka/kolimatory/celownik-kolimatorowy-1x30-3xrails-acm.html Zielona plamka prawie nigdy nie świeci, czerwona natomiast czasem gaśnie bez przyczyny. Raz się włącza raz nie. Nie zalezy to od stopnia jasności. Wygląda jakby coś nie stykało. Ma ktoś pomysł czy da się to jakoś naprawić. Kwestie słabej baterii wykluczam. Quote Link to post Share on other sites
Skavek Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Jak go nie dawno kupiłeś to wyślij do krakmanów niech naprawiają. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Też mam kolimator od ACM i też z trzema szynami. Ja kupiłem od Lesia. Po jego włączeniu czerwona plamka działała ale na najmniejszym stopniu potrafiła sama gasnąć. Z zieloną miałem same problemy bo to była loteria, jak się zapaliła to przy strzelaniu często gasła. Ostatnio po strzelance w dość mocnym deszczu kolimator był zewnątrz cały mokry i położyłem go pod kaloryfer. Po jednym czy dwóch dniach takiego leżenia, włączam kolimator i... jak ręką odjął. Koli działa teraz bardzo dobrze na czerwonej i zielonej plamce. Sam już się nie wyłącza. Być może w środku było coś już zawilgocone. Spróbuj tak jak ja położyć go pod kaloryferem, może pomoże :D Pozdrawiam ;-) Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 Też mam kolimator od ACM i też z trzema szynami. Ja kupiłem od Lesia. Po jego włączeniu czerwona plamka działała ale na najmniejszym stopniu potrafiła sama gasnąć. Z zieloną miałem same problemy bo to była loteria, jak się zapaliła to przy strzelaniu często gasła. Ostatnio po strzelance w dość mocnym deszczu kolimator był zewnątrz cały mokry i położyłem go pod kaloryfer. Po jednym czy dwóch dniach takiego leżenia, włączam kolimator i... jak ręką odjął. Koli działa teraz bardzo dobrze na czerwonej i zielonej plamce. Sam już się nie wyłącza. Być może w środku było coś już zawilgocone. Spróbuj tak jak ja położyć go pod kaloryferem, może pomoże :D Pozdrawiam ;-) Dzięki spróbuje tak podziałać rzeczywiście trochę się w deszczu strzelało:) Do Krakmanów nic nie odzyłam bo dam im kolimator a dostanę wędkę. Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted April 29, 2012 Author Report Share Posted April 29, 2012 Dzięki spróbuje tak podziałać rzeczywiście trochę się w deszczu strzelało:) Do Krakmanów nic nie odzyłam bo dam im kolimator a dostanę wędkę. Nie pomogło, ktoś ma pomysł jak to rozebrać, ewentualnie co może być winne? Żródła światła są ok bo tak jak mówię, czasem świecą;/ Jutro wrzucę filmik jak się kolimator zachowuje;/ Quote Link to post Share on other sites
texwillerxxx Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Wina włącznika. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts