Limaxu Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Witam, Co to za model-Sawfly?Jak sie sprawują,jak mają się do ESS ICE? http://armyworld.pl/product-pol-1964-Okulary-Taktyczne-Balistyczne-Made-in-USA-Revision-z-kompletem-szybek-.html http://armyworld.pl/product-pol-1942-Okulary-Taktyczne-Balistyczne-Made-in-USA-Revision-z-kompletem-szybek-.html Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Wczesna wersja Revision Sawfly. Quote Link to post Share on other sites
scat Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 Polecam ESS Crossbow.. cała ramka, szybka zmiana szkła, twarde etui... Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Smith Optics Elite Aegis/Aegis ARC mają jeszcze szybszy i bardziej intuicyjny system wymiany szyb. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted August 30, 2012 Author Report Share Posted August 30, 2012 Sorry że odkopuje temat,ale z nudów przeglądałem dział i napotkałem sie na swój nie dokonczony topic. jak jest z przyleganiem revisionów do twarzy?paruja? Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Przylegają dobrze, chociaż mnie osobiście irytują po paru godzinach noszenia na nosie. Parują, jak każde inne okulary, gdy nie używasz antifoga. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted August 31, 2012 Author Report Share Posted August 31, 2012 Jak oceniasz je w porównaniu do ESS ICE? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Co prawda pytanie nie do mnie, ale odpowiem: zanabyłem sobie w armyworld'dzie dokładnie takie oksy jak te z 1-go linku. I co? odesłałem po dwóch dniach. 1) stan "idealny" na AW oznacza rysy i ogólnie zmniejszoną przejrzystość, ale nie kwalifikuje się to przecież jeszcze jako stan średni/zły, no bo kto by to kupił. Dalej, przetestowałem je na 1 jebance, i bałem się o oczy. BEZNADZIEJNIE chronią bok głowy (w sensie nie zachodzą na oczy), nie wiem, może mam delikatnie za wąską twarz, ale odstawały mi strasznie, właściwie miałem poczucie jakby one w ogóle nie były wyprofilowane do twarzy, tylko płaskie. ochrona od dołu kuleje z tego samego powodu. Generalnie bardzo nie polecam. co do tych z 2-go linku, to są to delikatnie inne modele szyb, nie wiem, może coś poprawiono, ale jak dla mnie jeżeli chcesz revisiony, to szukaj sawfly'ów generacji 2-giej, czyli chyba najnowszej. na equipped.pl jest recenzja. Natomiast ja, po oddaniu owego nieudanego eksperymentu, zanabyłem sobie ess'y ICE (standardowej szerokości) i jestem w nich zakochany. Wygodne, dobrze wyprofilowane, dobrze chronią boki, może MINIMALNIE lepiej mogłyby chronić dół, ale w sumie nie wiem jakie okulary robią to naprawdę idealnie, chyba takich nie ma. Może są na mnie trochę za szerokie, nie wiem, może powinienem sprawdzic przed zakupem wersję naro (Tobie polecam to zrobić), ale jestem z nich bardzo zadowolony. Aha, i w kwestii ochrony oczu, ja już nigdy nie kupię nic używanego "w stanie idealnym". Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 w kwestii ochrony oczu, ja już nigdy nie kupię nic używanego "w stanie idealnym". Równiez nie polecam Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 ESS ICE - dla mnie dużo bardziej wygodne, mają mniejszą przestrzeń pomiędzy twarzą a szybką i są ogółem bardziej przylegające. Oczywiście, na innej twarzy może być podobniew przypadku Revisionów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts