vonHavel Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Czołem, Mam problem z moją repliką - GFC HK416, gearbox v2. Na strzelance dwa tygodnie temu karabin nagle przestał strzelać. Karabin wziąłem do domu, rozłożyłem, wszystko wyglądało ok. Poskładałem GB i replikę, o dziwo strzelała. Na następnej strzelance stało się to samo - po pewnym czasie karabin oddał pojedynczy strzał i umarł. Ponownie rozłożyłem GB i po dokładnych oględzinach zauważyłem, że "wózek" zespołu styku nad spustem wyskakuje nieco w górę ze swoich prowadnic, przez co naciśnięcie spustu nie dociska go do końca uniemożliwiając zamknięcie obwodu. Dziś wymieniłem zespół styku, wózek siedzi w miejscu. Po złożeniu i oddaniu kilku serii karabin znów oddał pojedyńczy strzał i ucichł. Ma to jakiś związek z selektorem ognia - problem występuje ZAWSZE po zmianie z trybu auto na pojedynczy. Niestety nie mam pojęcia w czym dokładnie tkwi problem. Czy ktoś z was ma jakiś pomysł? Edited April 27, 2012 by vonHavel Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Odsyłam do http://forum.wmasg.pl/topic/123111-problem-ze-stykamiselektorem-ognia-m4a1/ . Quote Link to post Share on other sites
vonHavel Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 Dzięki za podrzucenie tropu, szym. Wypróbuję i napiszę, czy dało radę. Quote Link to post Share on other sites
vonHavel Posted April 29, 2012 Author Report Share Posted April 29, 2012 Działa :D. Przeszło dziś przez nią jakieś 600 kulek i pracuje wzorowo. Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts