froger Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 (edited) Witam, wiem że podobny temat już był, ale kilka lat temu. Jestem zielony w temacie ASG, chcę kupić sprężynową replikę broni krótkiej zastanawiam się nad tymi: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1655 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_46&products_id=525&name=HFC_-_Glock_17 Którą wybrać? Chcę ćwiczyć postawę i celność (strzelam z ostrej P99, a brak strzelnicy zmusza mnie do zabawy ASG), chociaż coś czuję, że za niedługo będę biegał po lesie, bo samo czytanie wypowiedzi na forum wciąga mnie w ten sport. z góry dzięki za opinie i podpowiedź co kupić. Edited April 29, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Jan999 Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Może nie sprężynę? Chyba baretta STTI jest polecana, jest to replika pistoletu na gaz więc trzeba doliczyć koszty tego gazu. Możesz też kupić strzelbę jak nie musi być replika krótka( agm chyba 003 lub m47). Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Witam, wiem że podobny temat już był, ale kilka lat temu. Jestem zielony w temacie ASG, chcę kupić sprężynową replikę broni krótkiej zastanawiam się nad tymi: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1655 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_46&products_id=525&name=HFC_-_Glock_17 którą wybrać? Chcę ćwiczyć postawę i celność (strzelam z ostrej P99, a brak strzelnicy zmusza mnie do zabawy ASG), chociaż coś czuję, że za niedługo będę biegał po lesie, bo samo czytanie wypowiedzi na forum wciąga mnie w ten sport. z góry dzięki za opinie i podpowiedź co kupić. W takim wypadku wątpię, żeby replika airsoftowa cokolwiek Ci dała w roli narzędzia treningowego. Niestety. Kształt się zgadza, ale poza kształtem to już zupełnie, ale to zupełnie nic. A w praktycznym airsoftowym użytkowaniu sprężynowe pistolety spisują się, niestety, marnie. Quote Link to post Share on other sites
froger Posted April 28, 2012 Author Report Share Posted April 28, 2012 Zdaję sobie sprawę, że nie można porównywać broni ostrej bo repliki. Ogólnie to chce postrzelać narazie do tarczy, pobawić się. Potem jak zarażę Asg kumpli to kupimy pewnie coś lepszego. Doradźcie która z w/w replik lepsza! Quote Link to post Share on other sites
Jan999 Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Do tarczy wiatrówka a do kolegów strzelba :wink: . Quote Link to post Share on other sites
froger Posted April 28, 2012 Author Report Share Posted April 28, 2012 Hehe puszki po Tyskaczu przebijam Magnumem 4,5mm zwykła klasyczna, łamana wiatrówka. A na kulki to chyba z tych dwóch to chyba Walter lepszy w sumie. Może go kupie. Jak ktoś ma to niech doradzi czy się opłaca. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 (...) Jak ktoś ma to niech doradzi czy się opłaca.Nie. Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Mam Walthera HFC tyle że już padniętego. Do strzelanek się nie nadawał, bo trzeba go było przeładowywać. Strzelałem z niego do puszek i było całkiem ok. Jak mi padł to kupiłem sobie TEGO gaziaka i powiem, że jestem dużo bardziej zadowolony niż z P99. Ta beretta nadaje się jak najbardziej na strzelanki, zużywa mało gazu i strzela się z niej przyjemniej niż z P99. Jak bym miał wybierać to wybrałbym oczywiście berette. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Jak chcesz pobawić się strzelaniem do puszek i strzelać się z kumplami to kup sobie od razu jakiegoś shotguna (M47 od DE lub 003 AGMa) albo lepiej CM 028 (jeśli nie chcesz wydać dużo kasy a mieć AEGa). Osobiście uważam, że kupno pistoletu jest nieopłacalne gdyż nie odda Ci tego co prawdziwa broń więc sobie nie poćwiczysz, do strzelanek sie nie nadaje a do puszek możesz strzelać ze strzelby lub kałaszka (i na strzelanki się jak najbardziej nadają). Quote Link to post Share on other sites
froger Posted April 28, 2012 Author Report Share Posted April 28, 2012 (edited) Po całym dniu czytania różnych opinii i artykułów wiem co zakupiĘ. Co prawda nie jest to ASG tylko krótka wiatrówka S&W M&P 40. Dziękuje za podpowiedzi i myślę, że zmontuje ekipę i zakupimy jakieś ASG-ki co by po starej cegielni pobiegać. Pozdrawiam. Edited April 29, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts