Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

problem z trybami ognia

Recommended Posts

Witam, tak jak w temacie. Mam problem z trybami ognia w M4 ze stajni PJ. Tzn. w trybie auto przy normalnym ułożeniu repliki wystrzeli zaledwie raz, dwa razy, ale kiedy odwrócę replikę do góry nogami, strzela normalnie. Następną rzeczą jest fakt, że przy semi replika wystrzeli jakieś 2-3 razy na 10 przyciśnięć spustu, czasami zdarzy się również blokada spustu. Z czym może być problem? Początkowo myślałem nad płytką selektora, ale po wyjęciu gb z body wszystko leży na swoim miejscu i przesuwa się płynnie. Ps. niedawno wymieniałem gb na wzmocniony firmy Ultimate, bo stockowy pękł. Może w tym leży kłopot? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

W gb v2 na prawo od spustu jest taki mały plastikowy "prostokąt" który jest nad sprężyną, tą która odbija spust z powrotem na swoje miejsce. Jeżeli śrubka jest dokręcona za mocno, za słabo, albo sprężynka jest za wysoko to ma on problem z odbiciem na swoje miejsce, miałem podobny problem z mp5. Skoro jak odwracasz do góry nogami to działa możliwe że jest za słabo dokręcona i do góry nogami spada na swoje miejsce. Jeżeli chodzi o strzelanie masz prawdopodobnie ten sam problem co ja, spróbuj nacisnąć spust do oporu i jeszcze go docisnąć jeżeli wystrzeli to blaszki ci stykają słabo.