TeedyXL Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 (edited) Cześć! Jestem świeżakiem w ASG, zakupiłem sobie AK-47 CM 0.28 TACTICAL(http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-028-a-tactical.html). Pierwsze ładowanie - jakieś 8-10h, działał bez zarzutów przez ok. 7h aktywnego używania. Potem się rozładował do końca, aktualnie jest w trakcie ładowania. Przeszukałem google i forum, nie mogłem znaleźć nic sensownego na temat ładowania mojej Cymki. Zwracam się z prośbą o podanie mi konkretnego czasu ładowania baterii. Ąkumulator 8,4 V o poj.1200 mAh Ni-Cd Dziękuję! Edited April 30, 2012 by arend Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Przypomnij jaki prąd ładowania jest podany na ładowarce (podany w mA). Albo inaczej. Jeśli 200mA - 8,5h Jeśli 250mA - 7h Jeśli 300mA - 6h Na przyszłość: Pojemność akumulatora (mAh) podziel przez prąd ładowania ładowarki (mA). Wynik pomnóż razy 1,4. Zaokrąglij to, co Ci wyjdzie - to przybliżony czas ładowania podany w godzinach. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
TeedyXL Posted April 29, 2012 Author Report Share Posted April 29, 2012 Jeśli 250mA - 7h Tyle jest, dziękuję Ci bardzo za szybką i dobrą odpowiedź. Temat można zamknąć, pozdrawiam. ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts